i5 12400F vs i3 12100F

R5 5600 ve rx7600'ün rahatça TLOU açması gerekir diye düşünüyorum. Benim 4060 rahatça açıyor çünkü, rx7600'de 4060 ile neredeyse aynı güçte. Üstelik benim işlemcim daha kötü olduğu için arada ki fark resmen kapanır gibime geliyor.

R5 5600 ve RX7600'ün rahatça TLOU açması gerekir diye düşünüyorum.

Ben de öyle düşünüyordum...

TLOU'yu ilk kurduğumda direkt yetersiz bellek uyarısı verip açmıyordu. Config dosyasını kurcaladım ve oyunu medium ayarlarda başlatınca biraz oynayabildim. Çok güzel 5-10 dakika oynadım ama VRAM kullanımı çok dengesiz, birden VRAM kullanımı 8 GB üstüne çıkıyor ve oyun çöküyor. Birkaç şey denedim ama TLOU'yu hala oynayamıyorum. Spider-Man Remastered'da da bir kere yetersiz VRAM uyarısı verip oyun kapandı ama şu an sıkını yok en yüksek ayarlarda oynayabiliyorum.

Ben de öyle düşünüyordum...

TLOU'yu ilk kurduğumda direkt yetersiz bellek uyarısı verip açmıyordu. Config dosyasını kurcaladım ve oyunu medium ayarlarda başlatınca biraz oynayabildim. Çok güzel 5-10 dakika oynadım ama VRAM kullanımı çok dengesiz, birden VRAM kullanımı 8 GB üstüne çıkıyor ve oyun çöküyor. Birkaç şey denedim ama TLOU'yu hala oynayamıyorum. Spider-Man Remastered'da da bir kere yetersiz VRAM uyarısı verip oyun kapandı ama şu an sıkını yok en yüksek ayarlarda oynayabiliyorum.

Bunun nedeni AMD ve NVIDIA arasındaki VRAM yazılım optimizasyonu NVIDIA çok verimli şekilde kullanıyor yani NVIDIA'da 8 GB VRAM AMD tarafında 10 GB VRAM ile eşit gibi bir şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı