i5-12400F vs i5-14400F

Mustafa2700

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistem toplamayı düşünüyorum fakat bütçe kısıtlı sizce i5-14400F mi almalıyım? Ekran kartım Intel Arc B580 olacak ve ileride yükseltme yapmayacağım RAM ve hafıza dışında, bu sistemde iki işlemci arasında büyük farklar olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Sistem toplamayı düşünüyorum fakat bütçe kısıtlı sizce i5-14400F mi almalıyım? Ekran kartım Intel Arc B580 olacak ve ileride yükseltme yapmayacağım RAM ve hafıza dışında, bu sistemde iki işlemci arasında büyük farklar olur mu?

Olmaz bence.

Yanıtınız için teşekkür ederim, sistemi en fazla 4 yıl kadar kullanmayı düşünüyorum oyun ağırlıklı olacak 4 yıl sonra sıfırdan sistem toplayacağım yeniden, darboğaz %11.4 olarak görünüyor bir internet sitesinde, bu sorun teşkil eder mi?

Yanıtınız için teşekkür ederim, sistemi en fazla 4 yıl kadar kullanmayı düşünüyorum oyun ağırlıklı olacak 4 yıl sonra sıfırdan sistem toplayacağım yeniden, darboğaz %11.4 olarak görünüyor bir internet sitesinde, bu sorun teşkil eder mi?

Alabiliyorsanız 13400F alın derim ama 14400F'e çıkmanın gereği yok. Benim en son hatırladığım 12400F ve 14400F arasında %4 fark vardı ama yazılımsal bir güncelleme olmuş sanırsam. Kontrol ettiğimde %30'larda bir fark gösterdi bu sefer. Ama 13400F ve 14400F farkı hâlâ aynı galiba.

Son düzenleme:

Aralarında çok aman aman bir fark yok ama çok fiyat farkı yoksa alabilirsiniz.

Darboğaz olmaz 3060 ile kullanıyorum darboğaz olmuyor yaklaşık aynı seviye kartlar b580 biraz daha iyi bir kart ama sorun olacağını düşünmüyorum.

Olmaz dostum entel seçimlerine güven.

Toplanacak sistem bu, dediğim gibi RAM ve hafıza ileride yükseltme yapacağım kule tipi fan vesaire alınacak.
i5-12400F işlemci.
MSI Pro H610M-E DDR5 anakart.
Intel Arc B580 ekran kartı.
Patriot Viper Venom 16 GB DDR5 5200MHz RAM.
Kioxia 500GB M.2 SSD.
Herhangi kasa + PSU.
Bu sistemi kendim özelleştirilmiş şekilde oluşturdum ilk kez toplayacağım sorun olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı