Yani 5500'den bahsediyorsaniz düşünülebilir. Soket açısından 5500 daha önde fakat 12400F performans anlamında bariz daha iyi. Ben olsam 12400F seçerim ama AMD'nin de uzecegini düşünmüyorum.
Kesinlike Intel olanı alın hocam. Ben Ryzen 5 5500 aldım pişman oldum. CS2' de bile FPS' in 120' lere kadar düştüğü oluyor. Intel olan kasanın RAM' leri daha iyi. SSD' si 1 TB ama markası kötü. Intel olanın SSD' sini Kioxia ile değiştirirseniz çok iyi olur hocam.Mesela bir oyun düşünelim. GTA V olsun. Attığım AMD'li sistemde GTA V 1080p de 165+ FPS veriyor. Intel'li sistem aynı sadece ASUS yerine MSI kullanılmış. Intel de durum nasıl olur yani FPS bariz şekilde artış gösterir mi?
Kesinlike Intel olanı alın hocam. Ben Ryzen 5 5500 aldım pişman oldum. CS2'de bile FPS'in 120'lere kadar düştüğü oluyor.
MSI gayet güzel marka. Fanboy olmaya gerek yok hocam. Bu markalar zaten rekabet içinde. İkisininde kaliteli ürünleri var. Rekabet içinde oldukları için aralarında kalite anlamında fark olma olasılığı düşük zaten.Normalde bende Intel'ciyim fakat ASUS tarafından yapılması beni AMD'li tarafa itiyor. Sanki MSI ASUS kadar iyi gibi gelmiyor. Yani aslında Intel olan daha iyi gibi ama bilemedim.
MSI gayet güzel marka. Fanboy olmaya gerek yok hocam. Bu markalar zaten rekabet içinde. İkisinin de kaliteli ürünleri var. Rekabet içinde oldukları için aralarında kalite anlamında fark olma olasılığı düşük zaten.
Dediklerimi Intel' li ürün için dedim zaten hocam. EVO, o ekran kartının modeli hocam. Tıpkı ROG STRIX, (MSI tarafında) Ventus gibi.Peki Intel'li ürün için ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi mi? Benim dikkatimi bir şey daha çekti. AMD'li sistemde RTX 4060 8 GB EVO OC kullanılmış. Intel'li sistemde sanırım düz RTX 4060 8 GB kullanılmış. Aralarındaki fark nedir?
Intel'li sistem:
![]()
Cogitron | AMD Ryzen 7 5700 | 2 x 8 GB DDR4 | ASUS RTX 5060 8 GB | 1 TB SSD OEM Paket - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Dediklerimi Intel'li ürün için dedim zaten hocam. EVO, o ekran kartının modeli hocam. Tıpkı ROG STRIX, (MSI tarafında) Ventus gibi.
Hocam MSI da ASUS da gayet iyi markalardır şüpheniz olmasın.
12400F ile 5600 arasında kalsaydım, ben şahsen 12400F seçerim ama 5600'ü de seçebilirsin. Ama 5500 ile 12400F arasında kalırsan direkt olarak 12400F seçmen lazım. Çünkü rakibi 5500 değil 5600.
Dediklerimi Intel'li ürün için dedim zaten hocam. EVO, o ekran kartının modeli hocam. Tıpkı ROG STRIX, (MSI tarafında) Ventus gibi.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.