i5 12400F yerine işlemci önerisi

Gablanify

Hectopat
RAM
32GB DDR4 3200MHz
Anakart
MSI H610M-E
i5 12400F işlemci kullanıyorum ama 14600k veya i7 13700F düşünüyorum. AMD tarafına geçmek çok masraf çıkarır diye de AMD düşünmüyorum, geçersem AM4 tarafına geçerim masraftan kurtulmak için. Bana render ve oyun kısmında iş yapacak işlemci lazım. Ek olarak ekran kartımı da 5-6 ay içinde yükseltmeyi düşünüyorum. Şu an 4060 var ama kaliteli bir 5060 Ti veya 5070 düşünüyorum. RAM tarafında uzun ömürlü RAM kitim var DDR4 32 GB'lık.

Hocam AMD masraf çıkarır diye düşünme sebebinizi anlamadım alacağınız kartlara göre güzel bir işlemci.

O nasıl olacak? Soket lga1700.
Görmedim hocam kusura bakmayın .

İşlemci için 10k.
Ekran kartına 15-20k

Bu bütçede AM5 geçmeniz daha mantıklı olur.

Intel işlemci konusunda baya geriledi o yüzden AMD önermek istedim AM4 anakarta geçebilirsiniz sonuçta performansı öyle böyle etkilemiyor anakart

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu gördükten sonra benim gözüm korktu şahsen. Bende bir sıkıntı yok fakat yinede dikkatli olmakta fayda var. 13600KF kullanıyorum, 14600k veya kf için sağlam 360mm sıvı soğutma şart. Yoksa 240mm veya sağlam bir hava soğutma turbo açıkken tutamıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…