i5 12400F yerine işlemci önerisi

AMD'ye geç diyen arkadaşları anlamıyorum, elde halihazırda LGA 1700 bir anakart var üstelik arkadaşın almayı düşündüğü işlemciler AM5 giriş seviye işlemcilerden daha iyi elindeki parçaları satsa bile AM5'e geçmek saçma bence, fiyatını hak etmese de 13700F al geç 14600K'yı o anakartla tam potansiyelinde kullanamazsın zaten ekran kartı tarafında NVIDIA istiyorsan ikinci ele yönelmeyeceksen 5060 Ti 16 GB dışında bir seçeneğin yok.

Anakart değişimiyle yapılır. RAM masrafından kurtarır.

Anakartınız AM4, AM5 tarafına geçmenizi öneririm.

LGA1700 kullanıyorum ama AM5 masrafa ciddi sokar çünkü DDR5 RAM alacaksında falan filan.

Bu bütçede AM5 geçmeniz daha mantıklı olur.

BIOSTAR yerine başka markaya yönelirim de 7500F render + oyun içim 14600k veya 13700F kadar iyi mi?

Intel işlemci konusunda bayağı geriledi o yüzden AMD önermek istedim AM4 anakarta geçebilirsiniz sonuçta performansı öyle böyle etkilemiyor anakart.

Ya firmanın yeni ürettikleri de kendisi de çok etkilemez sonuçta adam oradan kasamdaki işlemciyi bozacak değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videoyu gördükten sonra benim gözüm korktu şahsen. Bende bir sıkıntı yok fakat yine de dikkatli olmakta fayda var. 13600KF kullanıyorum, 14600k veya kf için sağlam 360mm sıvı soğutma şart. Yoksa 240mm veya sağlam bir hava soğutma Turbo açıkken tutamıyor.

14600K'yı aslında kaliteli bir 240'la soğutulur tek sıkıntı yaz ayları geldiğinde sıcaklık tavan yapar.

Ekran kartı olarak da RX 7800 XT alabilirsiniz daha iyi bir kart.

Renderda gitmez be hocam.

AMD'ye geç diyen arkadaşları anlamıyorum, elde halihazırda LGA 1700 bir anakart var üstelik arkadaşın almayı düşündüğü işlemciler AM5 giriş seviye işlemcilerden daha iyi elindeki parçaları satsa bile AM5'e geçmek saçma bence, fiyatını hak etmese de 13700F al geç 14600K'yı o anakartla tam potansiyelinde kullanamazsın zaten ekran kartı tarafında NVIDIA istiyorsan ikinci ele yönelmeyeceksen 5060 Ti 16 GB dışında bir seçeneğin yok.

Anakartı MSI B760 Pro düşündüm VRM soğutmalı, M.2 slot bolluğu ve 4 RAM slotu olması çok iyi. Fiyatı da 4700 civarı. Dediğine de katılıyorum, AMD AM5 platformunda giriş seviye işlemci almaktansa almayı düşündüğüm işlemciler daha iyi gider. Sonuçta Intel'in firma gücüyle benim bir alakam yok.

Arasında neredeyse 2 kat fiyat farkı var X3D alırsan tabii daha iyi olur ama tabii sana kalmış.

Evet maalesef, 12-14 civarı.

7500F her ne kadar 14600K'dan daha kötü olsa da AM5'in asıl olayı geleceğe dönük olması. Intel tarafında 14600k neredeyse son noktası denilebilir.
Bu yüzden AM5 önerdik zaten elindeki anakart kötü 14600K'ya yetmiyebilir bile.
AM5 tarafında bir sürü yükseltme seçeneği olacak.

7500F her ne kadar 14600KDAn daha kötü olsa da AM5'in asıl olayı geleceğe dönük olması. Intel tarafında 14600k neredeyse son noktası denilebilir.
Bu yüzden AM5 önerdik zaten elindeki anakart kötü 14600K'ya yetmiyebilir bile.
AM5 tarafında bir sürü yükseltme seçeneği olacak.

Bende diyorum ki anakartı 2. elden 2K'ya falan satarım daha tertemiz bebek gibi 1.5 yıl KFG'li anakart (işlemci de aynı şekilde) B760 Pro düşündüm ki zaten bu sistemi en fazla 3-4 sene kullanacağım. 13700F veya 14600k gitmez mi o kadar süre?

Tüm parçalar tertemiz 1.5 yıl KFG'li şu an.

Anakart değişimiyle yapılır. RAM masrafından kurtarır.

LGA1700 kullanıyorum ama AM5 masrafa ciddi sokar çünkü DDR5 RAM alacaksında falan filan.

BIOSTAR yerine başka markaya yönelirim de 7500F render + oyun içim 14600k veya 13700F kadar iyi mi?

Ya firmanın yeni ürettikleri de kendisi de çok etkilemez sonuçta adam oradan kasamdaki işlemciyi bozacak değil.

14600K'yı aslında kaliteli bir 240'la soğutulur tek sıkıntı yaz ayları geldiğinde sıcaklık tavan yapar.

Renderda gitmez be hocam.

Anakartı MSI B760 Pro düşündüm VRM soğutmalı, M.2 slot bolluğu ve 4 RAM slotu olması çok iyi. Fiyatı da 4700 civarı. Dediğine de katılıyorum, AMD AM5 platformunda giriş seviye işlemci almaktansa almayı düşündüğüm işlemciler daha iyi gider. Sonuçta Intel'in firma gücüyle benim bir alakam yok.

Evet maalesef, 12-14 civarı.
Valla hocam bende 240mm 13600kf'yi zar zor tututuyor. 80'lerde geziyor genelde.

1756154880016.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı