i5 12400F'e kule tipi soğutucu gerekir mi?

Swinerim

Decapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selam 12400F kullanıcısıyım, işlemcim fazla ısınmıyor ama normal olarak yüksek derecelerde çalışıyor. 81 derecenin üstüne bu zamana kadar hiç çıkmadı. Genel manada işlemcimin sıcaklığını kule tipi soğutucuyla düşürüp diğer bileşenlerimi de rahatlatmak istiyorum. Böyle bir şey olabilir mi?
Basit anlatım: İşlemcim soğursa ekran kartımın sıcaklığında da değişim olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam 12400F kullanıcısıyım, işlemcim fazla ısınmıyor ama normal olarak yüksek derecelerde çalışıyor. 81 derecenin üstüne bu zamana kadar hiç çıkmadı. Genel manada işlemcimin sıcaklığını kule tipi soğutucuyla düşürüp diğer bileşenlerimi de rahatlatmak istiyorum. Böyle bir şey olabilir mi?
İşlemci soğursa neden ekran kartın soğusun. Sadece işlemcin soğur diğer parçalara etki etmez.

Genel olarak kasanın sıcaklığını düşürmek istiyorsunuz sanırım. Kasanızın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum ama kasanızın hava akışı yeterli değilse daha kaliteli fanlar alabilirsiniz. Daha çok işinizi görür bence. Çünkü 80 dereceyi geçmiyormuş zaten işlemciniz, yeterli.

Son düzenleme:

İşlemcin soğursa anakart bağlantı noktalarında soğuma gerçekleşir.
Az da olsa bir soğumaya neden olur ama kaç derece fark eder orasını bilemeyiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı