i5 12450H işlemcinin 90 dereceye ulaşması normal mi?

%Low değerine bakmadım ona birazdan bakarım. Ama limit koymadan örnek veriyorum 100 FPS alıyorsam 30W ile de 98 FPS falan alıyorum. Çok bir fark olmuyor.
Güç limitleme dışı yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmam. Termal macun sorunu değil ki boşta değerler gayet soğuk. Dediğim gibi %1 Low değerlerine bakın. Teker teker denersiniz 30, 35, 40, 45W diye. Performansı etkilemeyende kullanırsınız.

%Low değerine bakmadım ona birazdan bakarım. Ama limit koymadan örnek veriyorum 100 FPS alıyorsam 30W ile de 98 FPS falan alıyorum. Çok bir fark olmuyor.
Düz FPS değerlerinin çok değişmemesi iyi hoş ancak oyundan aldığınız akıcılığın çoğunluğunu %1 Low FPS'iniz belirliyor. Dediğim gibi, MSI Afterburner ile bir bakın bence.

Düz FPS değerlerinin çok değişmemesi iyi hoş ancak oyundan aldığınız akıcılığın çoğunluğunu %1 Low FPS'iniz belirliyor. Dediğim gibi, MSI Afterburner ile bir bakın bence.

Görseli ekledim hocam. Sıcaklık değerleri bu şekilde de bazen anlık 85-86 dereceye milisaniyeliğine çıkıp geri düşebiliyor. Görseldeki gibi ortalama 88 FPS aldığım sahnedeki %1 Low değer hemen sağında yazıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-18 083637.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-18 083637.png
    2,8 MB · Görüntüleme: 32
Reis ne yaptın aynı sorun var da.

Kanka işlemci çok ısınan bir işlemci ne yapsan etsen de ısınıyor. Ben şimdilik ekran kartı odaklı oyunlarda işlemciye 30W sınır koyuyorum. 85 derecede falan çalışıyor. Thermalright pad alana kadar bu şekil idare edeceğim. Biraz araştırdım dediğim pad işlemci sıcaklığını bayağı düşürüyor. 75-80 derecelerde çalışmaya başlıyormuş işlemci. Kullananlar öyle diyor. Ben daha denemedim ama sana öneririm alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı