i5 12450H sistemde masaüstüne F5 atınca geç yeniliyor

Erkin01

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8 GB Ram
500 GB SSD
GTX 1650 Ekran Kartı
İntel Core İ5 12450H İşlemci
(Excalibur G770)
Meslek
Öğrenci
Ekran kartı
GTX 1650
İşlemci
İntel Core i5-12450H
Oyuncu laptopum var. Az önce verileri koruyarak sıfırladım. Sıfırladıktan önce de sonra da bilgisayarımda masaüstüne F5 atarken 1-2 saniye sonra yenilyior. Bilgisayarı sıfırlayınca denemiştim direkt yeniledi, sonra birkaç program kurdum. Discord, Steam, Epic Games vs. sonrasında da az bir şey Valorant oynayıp tekrar F5 atınca tekrar eskisi gibi olduğunu fark ettim. Bu sorun neden oluyor olabilir? Sanki bir şey yavaşlatıyormuş gibi. Ama daha ekstradan bir program da kurmadım. Acaba Windows 11 ile falan mı alakalı ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuncu laptopum var. Az önce verileri koruyarak sıfırladım. Sıfırladıktan önce de sonra da bilgisayarımda masaüstüne F5 atarken 1-2 saniye sonra yenilyior. Bilgisayarı sıfırlayınca denemiştim direkt yeniledi, sonra birkaç program kurdum. Discord, Steam, Epic Games vs. sonrasında da az bir şey Valorant oynayıp tekrar F5 atınca tekrar eskisi gibi olduğunu fark ettim. Bu sorun neden oluyor olabilir? Sanki bir şey yavaşlatıyormuş gibi. Ama daha ekstradan bir program da kurmadım. Acaba Windows 11 ile falan mı alakalı ki?
Bilgisayarınızda SSD mi var HDD mi? Ayrıca belleklerinizin frekansı nedir?

Bilgisayarınızda SSD mi var HDD mi? Ayrıca belleklerinizin frekansı nedir?
500 gb ssd. sanırım 3200 mhz. Excalibur g770 kullanıyorum. Eskiden böyle değildi niye böyle anlamadım virüs falan mı acaba ama daha yeni sıfırladım sadece resimlerim sıfırlanmadı.

Ram belleklerinizi BİOS üzerinden yapılandırdınız mı?
Nasıl yapabilirim hocam anlatabilir misiniz? Önceden böyle birşey yoktu, pc yi sıfırlayınca düzeldi sonrasında geri aynısı olmaya başladı.

Nasıl yapabilirim hocam anlatabilir misiniz? Önceden böyle bir şey yoktu, PC'yi sıfırlayınca düzeldi sonrasında geri aynısı olmaya başladı.

Her anakartın BIOS arayüzü aynı olmuyor hocam. BIOS açıldığında Advanced moda geçip XMP ile alakalı kısmı bulmanız gerek. XMP1 profilini aktifleştirdiğinizde gecikme değerleri, frekans ve voltaj değişecek. Dediğim gibi her anakartta aynı olmuyor isimleri ama %90 böyledir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı