Çözüldü i5 12500 ve RTX 3060 sistemde düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Funkys55

Centipat
Daha fazla  
RAM
2X8GB RAM 2400MHZ
SSD veya HDD modeli
1 TB M2 SSD
Ekran kartı
RTX 3060 12GB
Anakart
B660M ANAKART
İşlemci
İ5 12500
Merhaba, güncel sistemimi yükselttim, B660M anakart, i5 12500, RTX3060, 2x8GB 2400MHz RAM, 1 TB M.2 SSD mevcut.

Bazı oyunlarda işlemci %100 kullanıyor grafik kartını düşük kullanıyor ve FPS düşük kalıyor. Örnek vermek gerekirse BF 5 - BF 1 gibi oyunlar bunu çok yaşıyorum, bir sürü ayar denedim ama fayda etmedi neden olabilir böyle sorun, diğer oyunlarda da hemen hemen böyle bir şey var, oyunlara girer girmez işlemci kullanımı direkt %90'lara çıkıyor,
Sistemde uyumsuzluk mu var diyeceğim ama çözemedim. Geleneksel yöntemleri denedim driver güncellemesi vs. vs. Fayda etmedi. Yardımcı olabilecek var mı? :(

Çözüm
Güç kaynağı yeterli hocam. Belki grafik ayarlarını arttırıp deneyebilirsiniz. Onun dışında bir virüs taraması yapmanızı öneririm. Başka aklıma bir şey gelmiyor.

Dün akşam 2x8GB 3600 MHz RAM aldım ve hiç bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim, Warzone 2 - BF5 gibi oyunlarda gerçekten FPS düzeldi, daha önce 2400MHz RAM'lerim vardı. RAM'in bu kadar FPS'e etki edeceğini sanmazdım. Şu an FPS'im gayet iyi seviyede sonunda :)
İşlemci ağırlıklı oyunlarda %100 kullanması normal. FPS neye göre düşük kalıyor? İnternetteki FPS testlerine baktınız mı belki normal olabilir. Onun dışında belki virüs olabilir sisteminizde. Görev yöneticisinde kaynak kullanan yabancı gelen bir işlem var mı?

İşlemci ağırlıklı oyunlarda %100 kullanması normal. FPS neye göre düşük kalıyor? İnternetteki FPS testlerine baktınız mı belki normal olabilir. Onun dışında belki virüs olabilir sisteminizde. Görev yöneticisinde kaynak kullanan yabancı gelen bir işlem var mı?
Hocam internette baktığımda benim işlemcim ayarlarında aynı ekran kartıyla 120-130-140 arası fps alıyorlar, sanki darboğaz yapıyormuş gibi pc 50-60 fpslerde ve cpu %100'de oluyor direkt, yani garibime gitti biraz da üzdü açıkçası :) akşam bakacağım yine kurcalayacağım, belki başka başına gelen de varsa yardımcı olabilecek deneyeceğim buradaki önerileri :)

bir de bendeki psu Zalman z3 plustaki 600w psu, ondan kaynaklı bir şey olabilir mi? yeterli gelmeme durumu vs.

Son düzenleme:
Hocam internette baktığımda benim işlemcim ayarlarında aynı ekran kartıyla 120-130-140 arası FPS alıyorlar, sanki darboğaz yapıyormuş gibi PC 50-60 FPS'lerde ve CPU %100'de oluyor direkt, yani garibime gitti biraz da üzdü açıkçası :) akşam bakacağım yine kurcalayacağım, belki başka başına gelen de varsa yardımcı olabilecek deneyeceğim buradaki önerileri :)

Bir de bendeki PSU Zalman Z3 Plus'taki 600W PSU, ondan kaynaklı bir şey olabilir mi? Yeterli gelmeme durumu vs.

Güç kaynağı yeterli hocam. Belki grafik ayarlarını arttırıp deneyebilirsiniz. Onun dışında bir virüs taraması yapmanızı öneririm. Başka aklıma bir şey gelmiyor.

Dün akşam 2x8GB 3600 MHz RAM aldım ve hiç bu kadar fark edeceğini düşünmemiştim, Warzone 2 - BF5 gibi oyunlarda gerçekten FPS düzeldi, daha önce 2400MHz RAM'lerim vardı. RAM'in bu kadar FPS'e etki edeceğini sanmazdım. Şu an FPS'im gayet iyi seviyede sonunda :)

Çözüm

Hayırlı olsun hocam. Ben de aynı etkiyi tek kanaldan çift kanala geçince yaşamıştım 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı