i5 12500H RTX 4050 Valorant'ta düşük FPS veriyor

Burak ersoy

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar i5 12500H RTX 4050 laptopum var. Son güncellemeden sonra 300-350 FPS yerine en fazla 100-150 FPS aliyorum bazen 80-90FPS'ye kadar düşüyor. Oyun sil yükle yaptım tekrar 300FPS almaya başladım 1 el sonra tekrar 100FPS almaya başladım. Neden böyle oluyor?

RTX'in 4050 ya da 3050 ekran kartları genel olarak kötü olduğu söyleniyor. Ayrıca işlemcin olan Intel Core i5 12500H overclock(hız aşırtması) yapmayan bir model. Güncelleme sonrası sistemin yetersiz kalıyor olabilir.

Bir başka neden işlemci darboğazı adı verilen olay olabilir.

İşlemcinin performansı ekran kartını destekleyemiyor olabilir. İşlemci darboğazı konusunu araştırmanı ya da teknik destek almanı tavsiye ederim.

RTX'in 4050 ya da 3050 ekran kartları genel olarak kötü olduğu söyleniyor. Ayrıca işlemcin olan Intel Core i5 12500H overclock(hız aşırtması) yapmayan bir model. Güncelleme sonrası sistemin yetersiz kalıyor olabilir.

Bir başka neden işlemci darboğazı adı verilen olay olabilir.

İşlemcinin performansı ekran kartını destekleyemiyor olabilir. İşlemci darboğazı konusunu araştırmanı ya da teknik destek almanı tavsiye ederim.

Valorant ve darboğaz? Zannetmiyorum millet bu oyunu APU sistemlerle oynuyor.

Darboğaz oyunla alakalı olan bir şey değil diye biliyorum. Tam bilgim yok. Yanlış bilgilendirme yaptıysam özür dilerim. Ayrıca şu tavsiyeyide verebilirim. Ayarlardan güç modunu performansa çekip, prizde oynamalı. Ben APU sistemle oynuyorum. Pildeyken 60 FPS civarı, prizde 100-120 oluyor.

Birde son olarak ayarlardan dikey eşitleme ya da fps sınırını kaldırmanda bir çözüm olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı