i5 12500H sistem için Windows önerisi

Ezberden yazmayın arkadaşlar, sistem özelliklerine bakın.

Hocam Windows 10'da neden tüm çekirdekleri kullanmasın ki? Ben hiçbir yerde böyle bir şey okumadım.

O zaman espor oyuncuları Windows 11 kullanırdı. Ben hepsinde Windows 10 görüyorum daha stabil olduğu için. @Emir M.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 Home kurabilirsin, stabil çalışıyor. Eski Windows 10 kurmanın herhangi bir anlamı yok.
O kadar eski değil ya hemen çöpe atmayın hala daha güncelleme alan bir işletim sistemi eski olmaz ki

Windows 11 Home kullanabilirsiniz, eğer ki sadece ev kullanımı yani oyun, internette gezinme işleri yapacaksanız pro sürümünü kurmanıza gerek yok.

Windows 11 baştan beri sıkıntılı bir süreçte. Stabil olabilir ama hala daha Windows 10 kadar iyi değil @384710

Sadece sistem özelliklerine bakarak yazınca siz ezberden yazmış olmuyor musunuz? Yeni işlemci olunca ve Windows 10 yükleyince işlemci çekirdeklerini tam kullanamaz diye bir kaynak verir misiniz açıp okumak istiyorum!

Hocam Windows 10 da neden tüm çekirdekleri kullanmasın ki? Ben hiçbir yerde böyle bir şey okumadım

O zaman espor oyuncuları Windows 11 kullanırdı. Ben hepsinde Windows 10 görüyorum daha stabil olduğu için. @Emir M.

12.nesil işlemcilerde melez mimari olduğundan (P Core, E Core), bu iki ayrı iş yüküne ayarlanmış çekirdeklerin yönetimini Windows 11 daha iyi yapıyor. Windows 11'in çıkma sebeplerinden birisi de bu zaten. En iyi verimi alabilmek için 11 tercih edilmeli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Intel bile kendi ağzıyla söylüyor en iyi performansı ve verimi alabilmek için 11'e yükseltin diye. 10'a da rezalet demiyoruz ama daha iyisi olduğunu da söylüyoruz yani.

Son düzenleme:
Yılların işletim sistemini neden kullanmıyoruz suyu mu çıktı :D

Bu çok yanlış bir düşünce yılların işletim sistemi diye Windows XP mi kullanalım şimdi.
Konuya gelirsek de kullanım kolaylığı ve görüntü olarak Windows 11 Windows 10'a göre daha basitleştirilmiş arayüzlere sahip kurduğumdan beri sıkıntı yaşamadım.

Windows 11 baştan beri sıkıntılı bir süreçte. Stabil olabilir ama hala daha Windows 10 kadar iyi değil @384710
Intel 11. (Tiger Lake - TGL), 12. (Alder Lake - ADL) ve 13. (Raptor Lake - RPL) Nesil işlemciler, yeni Intel Volume Management Device (VMD) teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, depolama aygıtlarının veri işleme verimliliğini ve güç tüketimini optimize eder.

Bu sebepten Windows 11 kurulması gerekir. Windows 11 kullanmıyorsunuz sanırım, windows 11 stabil çalışıyor. Windows 11'in sıkıntılı olduğu süreç 1.5 sene önce sona erdi, ki o zaman yeni çıkış aşamasındaydı.

@onursdogqn Ek olarak sistemi 16 GB yapmanız sizin adınıza daha iyi ve verimli olur.

Son düzenleme:
Intel 11. (Tiger Lake - TGL), 12. (Alder Lake - ADL) ve 13. (Raptor Lake - RPL) Nesil işlemciler, yeni Intel Volume Management Device (VMD) teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, depolama aygıtlarının veri işleme verimliliğini ve güç tüketimini optimize eder.

Bu sebepten Windows 11 kurulması gerekir. Windows 11 kullanmıyorsunuz sanırım, windows 11 stabil çalışıyor.
Doğrudur zaten stabil çalışmasına bir şey demedim,sadece Windows 10 kadar iyi değil demiştim o zaman bende bir sıkıntı vardı. Windows 10'a geri döndüm Windows 10'dan kullandığım bir uygulamada hata aldığım için hatta bir kaç defa yüklememe rağmen yine hata aldım o yüzden Windows 11'de durmak istemedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı