i5 12600 vs R5 7600X

AMD toplayacaksanız bütçeyi zorlayıp 6000 MHz CL36 almanızı tavsiye ederim.

5600MHz ile 6000MHz arasında çok büyük fiyat farkı var. Sizce değer mi?

CL değerleri aynı, MHz artıyor.

Geleceği yok dediğin 13.nesillerin performansı en az 4 sene veriyor oyun için fiyat olarak uygunsa düşünebilirsin özellikle Intel Core i5-13600KF en iyi F/P işlemcisi.

Yeni seri işlemci gelmeyecek anlamında söyledim. Yoksa tabii ki uzun süre götürür.

13. Nesil ile ilgili bir diğer sorun da uygun anakart bulabilmek. Çoğu anakart 13. Nesil için güncelleme gerektiriyor. Bu da zor bir işlem. Anakartın USB'den BIOS güncellemesi destekleyip desteklemediğine bakıp bir şekilde BIOS güncellemesi yapmak gerekecek. Her türlü riskli bir süreç.

Yeni seri işlemci gelmeyecek anlamında söyledim. Yoksa tabii ki uzun süre götürür.

13. nesil ile ilgili bir diğer sorun da uygun anakart bulabilmek. Çoğu anakart 13. nesil için güncelleme gerektiriyor. Bu da zor bir işlem. Anakartın USB'den BIOS güncellemesi destekleyip desteklemediğine bakıp bir şekilde BIOS güncellemesi yapmak gerekecek. Her türlü riskli bir süreç.

Hocam AMD toplayacak iseniz 6000 MHz'ye değer en uyumlu 6000 MHz de çalışıyor. Ayrıca hocam 13600KF bile 3-4 yıl götürecek kapasiteye sahip hem AMD soket değiştirmiyor ama anakartlar yeterli gelmiyor. Mesela ben günümüzde hiç B350 kullanan görmüyorum.

13. nesil ile ilgili bir diğer sorun da uygun anakart bulabilmek. Çoğu anakart 13. nesil için güncelleme gerektiriyor. Bu da zor bir işlem. Anakartın USB'den BIOS güncellemesi destekleyip desteklemediğine bakıp bir şekilde BIOS güncellemesi yapmak gerekecek. Her türlü riskli bir süreç.

Çoğu orta segment anakartları bile USB üzerinden güncelleme yapma seçeneği sunuyor en azından stabil bir performansları var Intel anakartların en kötü aldığınız gibi servise yollayabilirsiniz güncelleme yapıp geri yolluyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı