i5 13400 ve 13600K aradaki farka değer mi?

Intel® Core™ i5-13600 Processor, çarpan kilidi kapalıdır ve dahili grafik birimine sahiptir.

Intel® Core™ i5-13600K Processor, çarpan kilidi açıktır ve dahili grafik birimine sahiptir.

Intel® Core™ i5-13600KF Processor, çarpan kilidi açıktır ve dahili grafik birimi yoktur.

Intel® Core™ i5-13400F Processor almak yerine eğer hız aşırtma desteksiz bir anakart kullanacaksınız 1. seçeneği, hız aşırtma destekli bir anakart kullanacaksınız 2. veya 3. seçeneği tercih etmelisiniz.

Aradaki farka değer.
@lebowskia, bu yorumumu dikkate alabilirsiniz.

Gerisini bu forumdakilerin insafına bırakıyorum.

@ATT1LAS

Sadece 4070Ti için konuşacağım, Nvidia o kartı dizginlemek için 12GB vram ile çıkardı. Önceden de bahsettiğim gibi eğer 16GB çıkartsaydı bu sefer 4080 satmak için onun vramini daha fazla tutmak zorunda kalacaktı. Yoksa insanlar DLSS teknolojisini kullanarak 4070Ti'ı 4K'da da zorlayabilirlerdi ancak vram açısından handikaplı bir kart. 2K çözünürlük için uygun.

Kişisel yorumum.

@Liberteen, ben bu arkadaşa geçmişteki 4 GB VRAM'e sahip ekran kartlarının bile günümüz AAA oyunlarını oynattığını anlatmaya çalışıyorum. O halen daha anlamak istemiyor.

@ATT1LAS; sizin doktorunuz ben değilim, kusura bakmayınız.
1080p çözünürlükte gerekli ayarlar yapılarak oynanır.

Ancak 4070Ti'ın saf gücüne bakıldığında aslında 4K için ideal bir kart ama vram tarafında handikaplı. Nvidia biliçli olarak kartı dizginlediği için.

1080p çözünürlükte gerekli ayarlar yapılarak oynanır.

Ancak 4070 Ti'ın saf gücüne bakıldığında aslında 4K için ideal bir kart ama VRAM tarafında handikaplı. NVIDIA biliçli olarak kartı dizginlediği için.

4K için ideal değil direk 4K olarak çıktı ve çoğu oyunda 2veya4kda 10-11 iyi ihtimalle 9GB kullanıyor anlamak.
3090'ı karşılaştırdığı kartlardan birisi de bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izlemeden attım siftahı siz yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K için ideal değil direk 4K olarak çıktı ve çoğu oyunda 2veya4kda 10-11 iyi ihtimalle 9GB kullanıyor anlamak.
3090'ı karşılaştırdığı kartlardan birisi de bu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu izlemeden attım siftahı siz yapın.

Cyberpunk'ta VRAM kullanımı değişmemiş. Aynı testin Resident Evil 2/3/4 versiyonu var mı acaba? Resident Evil remake serileri 4K'da bayağı VRAM tüketiyor doğru ayarlar yapılırsa. Ben 14.9GB görmüştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı