i5 13400F 100 dereceye çıktı

Daha fazla  
RAM
Kingston Fury Beast 2*16 3600MHz.
Anakart
Asus Prime B660m MTX
i5 13400F işlemcim var. Bilgisayarı 1-2 ay önce topladım. İlk oyuna girdiğimde 100 dereceye ulaştı. Ben de stok soğutucudandır deyip Cooler Master Hyper Halo 212 aldım. Taktığımda gene 100 dereceye ulaştı, ben de 1-2 ay böyle kullandım daha sonra BIOS'tan CPU fan hızını Turbo'ya çektim. Gene 100 derece. Kasanın camını açtım gene 100 derece. Termal macun sürülü.

Sistemin tüm bileşenleri:
Palit RTX 4070 12 GB.
Kingston Fury Beast 2*16 3600MHz.
DeepCool CC560.
DeepCool PK650W.
Cooler Master Hyper Halo 212.
Kingston 1TB NVMe M.2 SSD.
GoW da 100 derece gördüğünüz gibi. Bir de bench testi yaptım gene cehennem sıcağında. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• God of War Screenshot 2023.09.04 - 11.58.10.14.png
    God of War Screenshot 2023.09.04 - 11.58.10.14.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 119
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    273,3 KB · Görüntüleme: 115
Temas sorunu var. 12-13-14. nesilleri contact frame olmadan kullanmayın. AliExpress'te 200 lira falan. Bu olmadan işlemciyi kullanırsan işlemci yamuluyor ayrıca bir süre sonra.

Ek olarak undervolt yap. Bu işlemcileri undervolt ve contact frame olmadan kullanırsan sıvı soğutma da olsa güzel sıcaklıklar else edemezsin.

İşlemci aşırı ısınan bir işlemci değil 13900 falan gibi ama tasarım ve yazılım eksiklikleri nedeniyle bunları yapman gerekiyor.

Hocam donanımsal ısı ölçerler hatalı olabilir diye düşünüyorum. Hep mi 100 derece oyun dışında da?

Boşta bu durumda. Ve işlemci hiçbir zaman 85W güce ulaşmıyor yük altında 70W'larda takılıyor. Kasa camını açmadan önce de 60W'a kadar çıkıyordu camı açınca 70W gördü.

Dosya Ekleri

• fdesfd.PNG
    fdesfd.PNG
    26,1 KB · Görüntüleme: 105
Temas sorunu var. 12-13-14. nesilleri contact frame olmadan kullanmayın. AliExpress'te 200 lira falan. Bu olmadan işlemciyi kullanırsan işlemci yamuluyor ayrıca bir süre sonra.

Ek olarak undervolt yap. Bu işlemcileri undervolt ve contact frame olmadan kullanırsan sıvı soğutma da olsa güzel sıcaklıklar else edemezsin.

İşlemci aşırı ısınan bir işlemci değil 13900 falan gibi ama tasarım ve yazılım eksiklikleri nedeniyle bunları yapman gerekiyor.

Nasıl yani daha detaylı anlatabilir misiniz?

Nasıl yani daha detaylı anlatabilir misiniz?
Yani Google'da arasan anlarsın ama anlatayım. Contact frame işlemcinin soğutucuya tam temas etmesini sağlayan bir şey. Anakarttaki işlemci bağlantısı yapan şeyi çıkarıp bunu takıyorsun.

Undervolt da BIOS'tan işlemci voltajını düşürdüğün bir şey. Aynı performansta daha az ısınıyor. Tabii performans testi yap önce ve sonra diye, kıyasla. Doğru oranda düşürürsen voltajı mavi ekran falan almazsın.

Ben bunları yapmadan önce 90 falan görüyordum şu an max 65. Oyunda o kadar bile olmuyor.

Yani Google'da arasan anlarsın ama anlatayım. Contact frame işlemcinin soğutucuya tam temas etmesini sağlayan bir şey. Anakarttaki işlemci bağlantısı yapan şeyi çıkarıp bunu takıyorsun.

Undervolt da BIOS'tan işlemci voltajını düşürdüğün bir şey. Aynı performansta daha az ısınıyor. Tabii performans testi yap önce ve sonra diye, kıyasla. Doğru oranda düşürürsen voltajı mavi ekran falan almazsın.

Ben bunları yapmadan önce 90 falan görüyordum şu an Max 65. oyunda o kadar bile olmuyor.

Tamam anladım. Ama internette ucuz contact frame bulamadım uygun olanını atabilirseniz sevinirim.

https://www.amazon.com.tr/Çerçevesi...3819019&sprefix=conctact+frame,aps,116&sr=8-2 mesela şunu alsam taksam iş görür mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı