i5 13400F 3060 Ti MACHINE_CHECK_EXCEPTION ve CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası

emreekesgin

Femtopat
Katılım
10 Haziran 2023
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i5 13400F, Zotac 3060 Ti, 16 GB 3200 RAM.

Arkadaşlar bu sistemde darboğaz Pcbuild'den baktıgımda 6.6 cıkıyor. Ekran kartım 1660 Super OC'ken, 3060 Ti Twin Edge şeklinde güncelledim ve mavi ekran almaya başladım. Her oyuna girdiğim zaman bu sorunu yaşıyorum.

Mavi ekran sorunları.

MACHINE_CHECK_EXCEPTION ve CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT.

RAM'leri Memtest'ten teste soktum sağlam çıktı. Windows güncelledim, ekran kartı sürücüleri güncel PSU hesapladığımda 550W olması gerekiyordu bende ise 500W PSU var. Ne yapmamı önerirsiniz? Bilgisayarı camdan atmam an meselesi artık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen öyle durumlar olabiliyor ki hiçbir programda, hiçbir oyunda hata vermeyen donanımlar tek bir programda/oyunda hata verebiliyor. Bu da genellikle oyunun/programın kendisindeki bir stabilite probleminden kaynaklanıyor, ama kullanıcının donanımı kaynaklı da olabilir. O yüzden sadece Rust'ta vermesinden yola çıkarak ne bulabiliriz onu bilmiyorum.

Ekran kartında problem var mı diye OCCT testi önermek istiyorum ama o PSU'ya hiç güvenmiyorum, ekran kartı için 3D ve VRAM testlerinde riskli bir durum oluşabilir. 10-15 dk. kadar yapılabilir belki iki test de.

O yüzden PSU'su sağlam olan başka bir PC'de deneyin derim, dediğiniz gibi.
bu test sonucu durum nasıl olacak ? yarın 850 w bı psu da deneyebılırım ekran kartı arızalıysa karsıma ne cıkar ?
 

Geri
Yukarı