i5 13400F İşlemci 99 derecede çalışıyor

YasiNeo

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO H610M-E DDR4 Anakart
MSI RTX 4070 Ekran Kartı
Intel i5-13400F, 2500 Mhz İşlemci
Kingston 16 GB Ram
RAM
Kingston 16 GB ram
Anakart
MSI PRO H610M-E DDR4 Anakart
Merhaba, benim Intel i5 13400F işlemcim var. Bir iki haftadır işlemcim 100 dereceyi görüyordu. Bilgisayar tozlanmıştı ondandır diye düşünüyordum. Vaktim olmadığı için temizleyememiştim fakat 2 haftanın ardından detaylıca temizledim. İşlemci soğutucusunu da diş fırçasıyla elimden geldiğince temizledim. Benim işlemcimin soğutucusu nedense sürekli zor yerleşiyor yuvasına ama 1 saat falan uğraştıktan sonra sonunda halledebildim. Her şeyi tamamlayıp bilgisayarı açtım ama birkaç dakika sonra kapandı. Kontrol ettiğimde pinleri oturtmamışım. Onu da hallettim ardından biraz soğumasını bekleyip tekrardan açtım. Fakat bilgisayar açıldığında bile direkt 100 dereceyle açılıyordu. Termal macun mu yenilemeliyim yoksa başka bir şey mi yapmalıyım yardımcı olur musunuz?

Merhaba, benim Intel i5 13400F işlemcim var. Bir iki haftadır işlemcim 100 dereceyi görüyordu. Bilgisayar tozlanmıştı ondandır diye düşünüyordum. Vaktim olmadığı için temizleyememiştim fakat 2 haftanın ardından detaylıca temizledim. İşlemci soğutucusunu da diş fırçasıyla elimden geldiğince temizledim. Benim işlemcimin soğutucusu nedense sürekli zor yerleşiyor yuvasına ama 1 saat falan uğraştıktan sonra sonunda halledebildim. Her şeyi tamamlayıp bilgisayarı açtım ama birkaç dakika sonra kapandı. Kontrol ettiğimde pinleri oturtmamışım. Onu da hallettim ardından biraz soğumasını bekleyip tekrardan açtım. Fakat bilgisayar açıldığında bile direkt 100 dereceyle açılıyordu. Termal macun mu yenilemeliyim yoksa başka bir şey mi yapmalıyım yardımcı olur musunuz?
Montajda hata yapıyorsun. Macun sürdün değil mi?
Stok fan ile kullanıyorsun sanırım. O 4 vidayı sağlam sık.

Montajda hata yapıyorsun. Macun sürdün değil mi?
Stok fan ile kullanıyorsun sanırım. O 4 vidayı sağlam sık.

Intel'in stok fanı kendinden böyle garip oturtmalı vidaya sahip. Arkasından da baktığımda tam oturdu o konuda hiçbir sorun yok. Fakat macun sürmedim elimde şu an olmadığı için yenileyemedim ama üzerinde yeterince duruyordu açıkçası. Yine de yakın zamanda macun alıp denemeyi de düşünüyorum.

Intel'in stok fanı kendinden böyle garip oturtmalı vidaya sahip. Arkasından da baktığımda tam oturdu o konuda hiçbir sorun yok. Fakat macun sürmedim elimde şu an olmadığı için yenileyemedim ama üzerinde yeterince duruyordu açıkçası. Yine de yakın zamanda macun alıp denemeyi de düşünüyorum.

Hocam temizlik yaptıysanız macun yenilemek zorundasınız.

Boşta 100 derece olmasının sebebi hem termal macun olmaması hem de soğutucu montajı hatalı. YouTube'da rehberleri var bu noktada termal macun alana kadar bilgisayarı kullanmamanı tavsiye ederim.

Bak mesela bugün anakart değiştirdim. Macun gayet iyi duruyordu ellemedim. Normalde 70 dereceleri nadir görürüm. Bf1 de 75 dereceleri ve üstünü gördüm. Macun demek ki yerinden kaydı. Termal macununu hiç hafife almamak lazım.

Herkesin mesajları için teşekkür ediyorum. 2 saat kapalı bırakıp yeniden açtım 70 derece ile açıldı ardından Chrome açayım dedim bir anda 99'a dayandı bir daha inmedi. En yakın vakitte termal macun yenilemeyi düşünüyorum. Yorumlarınız için teşekkürler.

Ne yaptınız hocam ben de yükde 99 derece alıyorum.
Hocam işlemci fanını tamamen temizlemen lazım. Yaptığında da olmuyorsa temassızlık olabilir. işlemci soğutucusunu sağlamca takmayı dene.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı