i5 13400F işlemci stok soğutucu ile 97 derceleri gördü

ESENAR

Hectopat
Daha fazla  
RAM
3200mhz 16CL
Ekran kartı
GİGABYTE 3060 Tİ EAGLE
Anakart
H610M H DDR4
İşlemci
İ5 13400F
Merhaba, bundan birkaç gün önce İtopya üzerinden H610M h DDR4 anakart i5 13400F işlemci ve Gigabyte RTX 3060 Ti eagle aldım. İlk aldığımdan itibaren ekran kartım ne olursa olsun 69-70 derecenin üzerini görmüyor fakat işlemcim normal hikayeli oyun oynarken örneğin Marvel Spider-Man, Assassin's Creed Valhalla gibi oyunlarda 85 ve üzerini görüyor. Bugün birkaç saat oynamanın ardından bir baktım işlemcim 95 hatta 97 dereceleri görmüş. Stok soğutucu mevcut herhangi bir ekstra soğutucu almadım çünkü bu kadar ısınacağını düşünmüyordum. Kasam mesh ve buna rağmen yeni aldığım bir işlemcinin böylesine fazla ısınması normal mi? Başkalarına bakıyorum stok soğutucu ile adam 71 derecenin üstünü görmedim falan diyor. Ben soğuk odada oturduğum halde CS:GO gibi oyunlar oynarken 75 ile 78 civarında oluyor. Kasanın ön camını çıkardım 2-3 derece fark etti ne yapmam lazım? İşlemcinin böyle ısınması normal mi? Garantiye falan göndermeli miyim? Alalı 1 hafta olmadı daha çok üzülüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucun tam oturmamış olabilir belki termal macun sürülmesiş olabilir çok fazla sürülmüş olabilir. Sana tavsiyem bu işlerden anlamıyorsan itopta ile görüş derim.
Pek anlamıyorum o yüzden itopya ile görüşeceğim. Aklıma bir fikir msi afterburnerdan fanları yüksek çalıştırınca işlemcinin sıcaklığı stabil değerlerde kalıyor acaba sadece işlemcinin fanını yüksek seviyede çalıştırabileceğim bir uygulama var mıdır? en azından fan zaten değişecek idare edene kadar hızlı çalışsında gerekirse ömrü kısalsın ama işlemci zarar görmesin

Dostum sistemini kaç TL'ye aldın monitör klavye vs dahil değil sadece kasa ve içindekiler.

36k tuttu kasa

Merhaba boşta 45 ile 50 derece arası çalışıyor 50'nin üzerini de görüyor 52 55 olduğu falanda oluyor. Bir şeyler indirirken ya da internette fazla sayfa açtığımda falan 60 olduğunu da gördüm

Merhaba hangi oyunları oynarken görüyorsun o değeri acaba? Böyle ağır oyunlarda denedin mi?

Sadece kasa hazır sistem olarak aldım 19.500 civarına geldi. İtopyada batu bozkan hazır sistem olarak koyulmuştu i3 vardı ben kendim özelleştirme kısmından işlemciyi i5 yaptım

Açıkçası ben 97'nin normal olduğunu düşünmüyorum eğer 80'lerde dolaşsaydı tamam stok fan yetersiz derdim idare eder sıvı soğutmaya geçerdim ama 90 derece ve üstünün kesinlikle normal olduğunu düşünmüyorum
Forza Horizon 5 te en fazla 68 (Ekstrem ayarlarda)
Cyberpunk ta en fazla 66 (Ultra ayarlarda)
CS GO da en fazla 57 (En yüksek ayarlarda)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı