i5 13400F işlemci FIFA 24 oynarken 95 derece oluyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Anakart
H610M-K D4
Merhaba,
Dün yeni aldığım anakart ve işlemciyi montajladım. BIOS'a girdiğimde 60 dereceden başlayıp 75 dereceye geliyordu. Bilgisayarı açtığımda boştaymen 50-60 derece aralarında, Opera'da sekme fazla olunca 90 dereceleri görebiliyor anlık olarak. FIFA 24'te denemek istedigimde ise ana menüde bile 94-95 derece arasında oynadı hep. Football Manager 2023 oyununda pek ısınmadı, 75-80 derece arasında geziyordu. İnternetten baktığımda yük altındayken 85 derece üstüne çıkmasının tehlikeli olduğu yazıyor. Montaj yaparken sadece kendinden gelen macun çok az parmağıma değdi, belki bundan diyorum fakat bu kadar az bir şeyle bile yetersizlik sağlar mı emin olamadım. Başka önerileri olan var mı?

Merhaba,
Dün yeni aldığım anakart ve işlemciyi montajladım. BIOS'a girdiğimde 60 dereceden başlayıp 75 dereceye geliyordu. Bilgisayarı açtığımda boştaymen 50-60 derece aralarında, Opera'da sekme fazla olunca 90 dereceleri görebiliyor anlık olarak. FIFA 24'te denemek istedigimde ise ana menüde bile 94-95 derece arasında oynadı hep. Football Manager 2023 oyununda pek ısınmadı, 75-80 derece arasında geziyordu. İnternetten baktığımda yük altındayken 85 derece üstüne çıkmasının tehlikeli olduğu yazıyor. Montaj yaparken sadece kendinden gelen macun çok az parmağıma değdi, belki bundan diyorum fakat bu kadar az bir şeyle bile yetersizlik sağlar mı emin olamadım. Başka önerileri olan var mı?

Temassızlık olabilir ya da macun yeterli olmayabilir çip ısı transferi için.

Son düzenleme:
Stok soğutucu kullanıyorsanız zaten yetersiz olması normal, kule tipi veya sıvı soğutma tercih edebilirsiniz.

Hayır stok olsa dahi bu sıcaklık kabul edilemez, sorun farklı bir kısımda olmalı.

Sıcaklık zaten kabul edilemez derecede yüksek ama stok soğutucu fazlasıyla yetersiz performansta, i5 12400F ile bile 90 dereceyi görüyordum, daha güçlü olan i5 13400F ile 100 dereceyi bulması bile normal, acilen kule tipi veya sıvı soğutma alınmalı.

Temassızlık olabilir ya da macun yeterli olmayabilir çip ısı transferi için.
Doğru montajladınız mı ve ayrıca soğutucu stok mu?
Stok soğutucu olsa da değerler yüksek. Montajlama da problem olabilir tekrar bir kontrol edin.

Aynı işlemciyi bugün ben de montajlayacağım. Elimde stok ve kule tipi soğutucu var. Aldığım değerleri sizinle de paylaşırım.
Stok soğutucu kullanıyorsanız zaten yetersiz olması normal, kule tipi veya sıvı soğutma tercih edebilirsiniz.
Sıcaklık zaten kabul edilemez derecede yüksek ama stok soğutucu fazlasıyla yetersiz performansta, i5 12400F ile bile 90 dereceyi görüyordum, daha güçlü olan i5 13400F ile 100 dereceyi bulması bile normal, acilen kule tipi veya sıvı soğutma alınmalı.
İşlemci soğutucuyu takarken vidaların tam girdiğini düşünüyordum. Şimdi tekrar kasanın içinden biraz daha sert davranıp baskı uyguladım, FIFA’da max 70 derece şu an. İnsan bazen gururuyla ilk kez yapacağı montaj işlerini başkasından rica edebilmeli…
Herkese çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. İyi günler.

Stok soğutucu olsa da değerler yüksek. Montajlama da problem olabilir tekrar bir kontrol edin.

Aynı işlemciyi bugün ben de montajlayacağım. Elimde stok ve kule tipi soğutucu var. Aldığım değerleri sizinle de paylaşırım.
@Berat Mindiloğlu

Montajı bugün yaptım. Stok soğutucuyla boşta 40-45 derecelerde giden işlemci oyunlarda 80-85'i görüyordu. Stress testi yapsam 100'e dayanırdı tabi. Ayrıca o stok fan sesi aşırı rahatsız ediciymiş 1 saat dayanamadım.

Daha sonra elimdeki kule tipi Cooler Master Hyper 412S soğutucuyu 1700 soket'e uydurdum bir şekilde ve onunla test yaptım. Boşta 35-37 derecelerdeyim. Stress testinde de 70-75 derecelerde seyrediyor.

Dosya Ekleri

• test.jpg
    test.jpg
    223 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
@Berat Mindiloğlu

Montajı bugün yaptım. Stok soğutucuyla boşta 40-45 derecelerde giden işlemci oyunlarda 80-85'i görüyordu. Stress testi yapsam 100'e dayanırdı tabii. Ayrıca o stok fan sesi aşırı rahatsız ediciymiş 1 saat dayanamadım.

Daha sonra elimdeki kule tipi Cooler Master Hyper 412S soğutucuyu 1700 Soket'e uydurdum bir şekilde ve onunla test yaptım. Boşta 36-37 derecelerdeyim. Stress testinde de 70-75 derecelerde seyrediyor.

Vay be 13400F de bayağı ısınıyormuş demek ki. 78 derece görünüyor ki ben şu anda R5 5600'e AIDA64 testi yapsam 70'i geçeceğini sanmıyorum. SE-214

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı