i5-13400F RTX 3070Ti sistem aniden kapanıyor

18BME44

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Geleceğin Mekatronik Mühendisi
Merhaba, oyun oynarken bilgisayar bir anda kapanıyor arada direk donuyor ve kapanıp yeniden çalışıyor. Arada anlık mavi ekran veriyor ve %100 olmadan kapanıyor. Bunun sorunu nedir acaba?

Ek olarak ise işlemci ve ekran kartına ayrı ayrı stres testleri uyguladım bir sorun çıkmadı. Sorunun güç kaynağından olduğunu düşünüyorum.

Bunu anlamak için işlemci ve ekran kartını aynı anda stres testine sokabileceğim bir uygulama var mı?

Cevaplarınızı bekliyorum.

Bilgisayar özelliklerim;
ASUS TUF RTX 3070 Ti.
Intel i5-13400F
ASUS Prime B660M-A D4.
Kingston KC3000 1TB.
Teamgroup t-Force Vulcan Z DDR4 16 GB 3600MHz CL18 RAM.
G.Skill Ripjaws V 32 GB 3600MHz CL18 RAM.
500GB HDD.
500GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi denedim ve gene yaptı sorun PSU kaynaklı olsa gerek.

Bencede PSU kaynaklı bir sorun bunu test edebileceğim herhangi bir uygulama var mı?
Hocam diğer 2 li ram slotunu da koyup deneyin %100 emin olun, ya sorun hiç ummadığımız Teamgroup t-Force Vulcan Z DDR4 16 GB 3600MHz CL18 RAM. çiftindeyse, kesin emin olmak adına bunu da yapın. sonra %10000 psu dan emin olalım. Ha evet sormayı unuttum hocam mavi ekran da ne hatası veriyordu Memory Management?

Hocam diğer 2'li RAM slotunu da koyup deneyin %100 emin olun, ya sorun hiç ummadığımız teamgroup t-Force Vulcan Z DDR4 16 GB 3600MHz CL18 RAM. Çiftindeyse, kesin emin olmak adına bunu da yapın. Sonra %10000 PSU'dan emin olalım. Ha evet sormayı unuttum hocam mavi ekran da ne hatası veriyordu MEMORY_MANAGEMENT?

Dediğinizi denedim ve mavi ekranlar bir anda geliyor ve kapanıyor kaydetmiyorda.

Undervolt yap CPU ve GPU'ya tekrar oyuna gir.

Şu an dediğinizi deniyorum sonucu yazarım birazdan.

Hocam bu sorun ne zaman başladı? Hiç bağdaştırabileceğiniz bir olay var mı, örneğin: Ani elektrik gitmesi ve ani olarak yeniden gelmesi (PC'nin siyah ekrana düşmesine neden olacak şekilde gidip-gelmesi)

Bu sorunun ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama eski değil bağdaştırabileceğim bir şey yok açıkçası.

Undervolt yap CPU ve GPU'ya tekrar oyuna gir.

Dediğinizi yaptım ve sonuç aynı sanırım yeni PSU bakmaya başlamalıyım.

Şu an dediğinizi deniyorum sonucu yazarım birazdan.

Bu sorunun ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama eski değil bağdaştırabileceğim bir şey yok açıkçası.

Dediğinizi yaptım ve sonuç aynı sanırım yeni PSU bakmaya başlamalıyım.
Hocam ram slotlarında arıza olmasın? 2 li 2 li denerken aynı yerlere takıp mı denediniz? Ram'e taktım çünkü mavi ekran kafamı karıştırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı