i5 13400F - RTX 4060 sistem kendini kapattı

serdar_gs

Megapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32 GB (2x16 dual kit) 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 500 GB - 970 Evo Plus 500 GB
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2x Black 8 GB
Anakart
MSI Pro B760M-P DDR4
İşlemci
i5 13400F 2.50 GHz
Herkese merhaba. Son zamanlarda oyunlarda anlık takılma problemi yaşıyordum bugün ise FC 25 oynarken elektrik gitmiş gibi kasa ve monitör aniden kapandı monitör sinyal yok hatası verdi kasa ise kapandı ve yeniden açılmadı. Kendini resetlemeden herhangi bir mavi ekran vermeden elektrik gitmiş gibi aniden kapandı. Ses sistemi ve monitörde elektrik vardı ama kasa kapandı bir anlık elektrik mi gitti bilmiyorum diğer bileşenlerde elektrik vardı.

Sorun 13. nesil işlemci sorunu mu PSU sorunu mu veya başka birşey mi anlamadım.

-Anakart 0x129 mikro kod ile BIOS son sürümde.
-Ekran kartı 565.90 son sürüm sürücü kurulu.
-High Power 600W Gold sertifikalı PSU ise 3.5 senelik geçenlerde OCCT PSU testinde 11 dk denedim hiç bir kapanma veya hata vermemişti.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Uzun zaman oldu ama. Durum ne oldu çözüm bulabildin mi acaba!
Valla o tarihten sonra yeni bir PSU aldım yine aynı markanın 800W olan güç kaynağı. Ekstra olarak uzun süredir kullandığım Windows 11'den Windows 10'a dönüş yaptım geçenlerde. Ayrıca işlemci için yayınlanan 0x12B mikrokodlu BIOS sürümü, ekran kartının son güncel sürümü gibi sürücüler kurulu son zamanlarda kapanma, takılma gibi sorunlar yaşamadım.

Vallahi o tarihten sonra yeni bir PSU aldım yine aynı markanın 800W olan güç kaynağı. Ekstra olarak uzun süredir kullandığım Windows 11'den Windows 10'a dönüş yaptım geçenlerde. Ayrıca işlemci için yayınlanan 0x12B mikrokodlu BIOS sürümü, ekran kartının son güncel sürümü gibi sürücüler kurulu son zamanlarda kapanma, takılma gibi sorunlar yaşamadım.

Gözün aydın o zaman daha sonra da sorun yaşamazsın inşallah.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı