i5 13400F sistem alınır mı?

shelcuk

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar.
Hayatımda ilk kez masaüstü bir bilgisayar alacağım şimdiye kadar bütün işlerimi dizüstü bilgisayar üzerinden halletim. Bir hazır sistem buldum ve YouTube'dan izleyip anladığım kadarıyla eklemeler çıkarmalar yaptım. Sizlerin de fikirlerini almak isterim. İlk olarak sadece oyun oymak için kullanmayacağım, SolidWorks-AutoCAD-ınventor ve Mastercam X5 kullanacağım şu anlık bu uygulamalarda render almıyorum ama ilerleyen zamanlarda render alacağım.
Toparladığım sistem modartx7'nin hazırladığı bir sistem üzerine eklemeler çıkarmalar yaptım sizlerinden fikrini almak isterim. Yardımcı olursanız sevinirim.
İşlemci:
Intel Core i5 13400F 2.5GHz 30 MB önbellek 10 çekirdek soket 1700 10nm işlemci.
Anakart:

Gigabyte H610M h V2 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
RAM:
Kingston 8 GB Fury Beast siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit RAM X2.
Ekran kartı:
Gigabyte GeForce RTX 4060 eagle 8 GB GDDR6 128 bit DLSS 3 ekran kartı.
SSD:
MLD M500 Ultra 1TB NVMe 2280 GEN4x4 M.2 SSD (7000 MB okuma / 4700 MB yazma) (değerlerin doğru veremediğini biliyorum verdiği değerler benim için yeterli 1 TB olmasını göz önünde bulundurdum F/P için)
Kasa:
Game booster GB-GR022bw 650W 80+ Bronze USB 3.0 mesh Gaming beyaz kasa.
Sistem için monitör öneriside alabilirim. Kafamda olan düşündüğüm 4 adet monitör var onlar hakkında fikirleriniz belirtirseniz sevinirim.
  • Gigabyte 23.8" G24F-2 165Hz (180Hz OC) 1ms 2X HDMI DP 3xusb SS IPS FHD FreeSync Premium Gaming monitör.
  • ViewSonic VX2428 180Hz 0.5ms HDMI DP HDR10 FreeSync Premium Fast IPS FHD Gaming monitör.
  • Game booster GB-2419ff 23.8" 180Hz 1ms FreeSync G-Sync HDMI DP SS IPS FHD Gaming monitör.
  • Casper Excalibur m. E238FIF-D 23.8" 200Hz 1ms 300nıt Fast IPS (HDMI+DisplayPort) FreeSync + G-Sync Full HD monitör.
Fikirleriniz için teşekkür ederim acemiyim.

Kasa-monitör-kulaklık-fare-klavye-diğer ekstra araç gereç 30k şu an yukarıda sistemin fiyatı 21.608, 02 TL.

OC yazan sistemlerde benim yapmam gereken bir şey var mı yoksa hazır şekildemi geliyor.
ve kasa bütçe olarak zorlayabilir. çünkü taksit ile alacağım ekstra vade farkı koyucak.

Hocam nasılsınız konuşmayalı + güzel sistem alınır.

OC yazan sistemlerde benim yapmam gereken bir şey var mı yoksa hazır şekilde mi geliyor.
Ve kasa bütçe olarak zorlayabilir. Çünkü taksit ile alacağım ekstra vade farkı koyacak.

Hazır şekilde geliyor. Fabrika çıkışlı OC var. O sistemin en az 2K fiyat avantajı var. Sistemi al derim bir şekilde.

Hazır şekilde geliyor. Fabrika çıkışlı OC var. O sistemin en az 2K fiyat avantajı var. Sistemi al derim bir şekilde.
peki müsaadeniz olursa bir soru daha soracağım araştırdığım kadarı ile oyunlar genel olarak tekli çekirdek gücü ile besleniyor kullanacağım programlar ise çoklu çekirdek gücünden sizilerin bana gönderdiğiniz sistemdeki işlemci ile i5 13400f tekli ve çoklu çekirdek gücünde hangisi ön planda

Peki müsaadeniz olursa bir soru daha soracağım araştırdığım kadarı ile oyunlar genel olarak tekli çekirdek gücü ile besleniyor kullanacağım programlar ise çoklu çekirdek gücünden sizilerin bana gönderdiğiniz sistemdeki işlemci ile i5 13400F tekli ve çoklu çekirdek gücünde hangisi ön planda.

Intel bu tarz isler icin AMD Ryzen rakibine gore daha iyi ama 13400F, 12400F'e benziyor ve 7500F ezip geciyor oyun performansi olarak. Render ya da o programlar hakkinda bilgim yok. Fark varsa da cok yoktur. Ki zaten DDR5 farki da olacak Intel olmadigindan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı