i5-13400F sistem vs 5 5600X sistem

Bütçe
27500-28000
Ben şahsen Intel'i her konuda tek geçerim. Uzun süre başım agrimasin diyorsan Intel'li sistem hocam.

DDR5 degil. O yuzden olmaz. Zaten 7500F daha guclu. 13400F, 12400F ile cok bir farkliligi yokken 7500F ile karsilastirilmasin.

Amd ne zaman baş ağrıttı hocam? Ekran kartı eski nesillerde neysede, işlemcide gram sorunu yok.
yıllardır kullanıp sorun yaşamamdan mütevellit şöyle de bir fikrim var bahsi geçen sistemi kullanacak arkadaş daha çok kurgu montaj işleriyle uğraşacak anladığım kadarıyla. Intel bu konuda problemli olsaydı Apple yıllarca intel kullanır mıydı kendi işlemcilerini üretene kadar bilemiyorum. Çok saçma gelebilir bu fikrim ama macintosh sistemler genellikle oyundan öte bu amaçlarla kullanılıyor.

Yıllardır kullanıp sorun yaşamamdan mütevellit şöyle de bir fikrim var bahsi geçen sistemi kullanacak arkadaş daha çok kurgu montaj işleriyle uğraşacak anladığım kadarıyla. Intel bu konuda problemli olsaydı Apple yıllarca Intel kullanır mıydı kendi işlemcilerini üretene kadar bilemiyorum. Çok saçma gelebilir bu fikrim ama Macintosh sistemler genellikle oyundan öte bu amaçlarla kullanılıyor.

İşte tam olarak bu gibi sebeplerden aklımda soru işaretleri oluşuyor ne yapsam bilemiyorum.

2000 yılından bu yana sistem inceleyip, yazılımla yatıp kalkarım... AMD çok uçar kaçar iner çıkar... Sabilite derseniz, Intel hazır sistem alın geçin... AMD, AM5 chipset için bayağı bir BIOS Update yayınladı ve sanırım 8000 ve 9000 serisi 2 nesille 600 serisi chipsetlere desteği kesecek...AMD de Intel'in kafasına geldi...

Hocam öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için teşekkürler 2. Yorumdaki link paylaşan arkadaştan sonra fikrimiz değişti biraz en son
Şu sisteme karar kıldık gibi sizce nasıldır?

Hocam öncelikle vakit ayırıp yazdığınız için teşekkürler 2. Yorumdaki link paylaşan arkadaştan sonra fikrimiz değişti biraz en son
Şu sisteme karar kıldık gibi sizce nasıldır?
fiyat güzel, sizin bütçenize göre idarelik güzel sistem, işinizi görür ama 10 sene kullanmalık sistemin anakartı a620m mi bilemedim,120lik sıvı soğutma 7500f için ne kadar uzun süreyeterli olur ???.....

fiyat güzel, sizin bütçenize göre idarelik güzel sistem, işinizi görür ama 10 sene kullanmalık sistemin anakartı a620m mi bilemedim,120lik sıvı soğutma 7500f için ne kadar uzun süreyeterli olur ???.....
Peki o seçenekler arasından yükseltme ile ne tercih etmeliyiz sıvı soğutma da daha sonra değiştirilebilir hiç aklımızda bile yoktu daha sonradan çıkınca sitede aklımıza geldi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı