AMD vs Intel Sistem Toplama

upload_2017-9-25_21-44-8.png

Göz atabilirsiniz.

İşlemci de Ryzen 5 1600'e yükseltilebilir.
Bence bu Ryzen 5 1500X sistem için yeterli bir işlemcidir. HDD olarak ise o fiyata Toshiba P300 2TB takılabilir. Bu ikisi dışında sistem süper vallaha :D

Buyur buda benim sistemim elimden geldiği kadar en iyi sistemi toplamaya çalıştım vallaha :D

Ekran Kartı: Gigabyte WINDFORCE Nvidia GeForce GTX 1060 6GB OC 192Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı GV-N1060WF2OC-6GD - incehesap.com

İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek 65W İşlemci - incehesap.com

RAM: CORSAIR 8Gbx2 DDR4 3000Mhz Ram CMK16GX4M2B3000C15R

Anakart: gigabyte ga-ax370-gaming k3 atx soket am4 gl/usb3.1/m.2/hdmi amd soket am4 (ryzen)

HDD: ePttAVM - TOSHIBA 2TB 7200 RPM SATA3 64MB HDWD120UZSVA

SSD: Samsung 850 Evo 250gb Mz-75e250bw Ssd - n11.com

Kasa: Aerocool Aero 500 Pencereli USB 3.0 3Fanlı Mavi Ledli Siyah Fiyatı

PSU: Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı

Toplam Fiyat: 4.599 TL

@KralGS @Jira @Meliha Taşkıran sizce benim sistem nasıl? Üst seviye bir Anakart seçtim özellikle arkadaşımız belki Ryzen 7'ye yükseltme yapar ya da daha güçlü Ekran Kartı takar diye yorumunuzu alayım bari? :D

B serisi gayet yeterli. Hatta B alınıp R5 1600 alınmalı. Zaten 1600 gayet iyi bir işlemci. Uzun yıllar idare eder. R7 almasına gerek kalmaz yakın tarihte.
Jira sence sistem nasıl alınır mı alınmaz mı? Sadece bunu bilmek istiyorum bak bende yakın zamanda böyle bir sistem alacam bir eksik falan var mı ona göre alacamda.

Sistem iyi dostum. Sadece dediğim gibi B serisi alınıp R5 1600 alınmalı.
Jira kardeşim artık sayenizde şu cahilliğimi bıraktım gerçekten baştan beri siz haklıymışsınız; Bir sistem toplarken illa da MSI/Asus markaları almak şart değil, bu markalar yerine daha uygun fiyatlı bir Galax ve Gigabyte alınacağını öğrendim yongalarını özelliklerini karşılaştırdım hiç ciddi farklar yok sadece çekirdek ve bellek hızlarında fark oluyormuş ve Ryzen sistemlerde MSI Anakart yerine Gigabyte/ASRock Anakart tercih edilmesi gerektiğini anladım :D O zaman ne kadar cahilmişim be :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı