i5 13400F ve RTX 3080 için PSU Önerisi

Lordwingard

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim başlıktaki gibi kasada da 5 adet fan var. Bende XPG Pylon 650W 80+ Bronze PSU vardı. Biraz araştırdım 650W yetmez yorumları gördüm. Güç kaynağımdan da çok memnundum ama yetmeyecekse değiştireyim. Fazla bütçem yok. Alınabilecek minimum fiyatta kaliteli F/P PSU önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında işlemciniz düşük güç tükettiği için yetebilir. Öncelikle deneyin, sorun olmazsa almayın. Sadece ekran kartı için iki ayrı kablodan güç vermeyi unutmayın.

Anakartınız işlemci için 2 adet 8pin istiyorsa da tek taksanız da yeterli.

Valla hocam yetebilir diyorsanız almayım. Biraz beni zorlayacak çünkü yeni PSU almak. Sıkıntı şurda ekran kartını yeni aldım henüz daha kargoda. 2. El aldığım için kartın durumunu da denemem gerekiyor. PSU yetmeme durumunda bir sıkıntı olur mu ekran kartı için?

İyi model de fiyatı epey pahalı. Çok daha ucuza Hydro G Pro almak daha mantıklı. Bu arada Guru3d'nin 3080 için önerdiği güç kaynağı 650W:

Sadece Suprim modeline özel 700W önerilmiş:

Elinizdeki modele de bağlı biraz. Onu söylerseniz iyi olur.

Elinizdeki güç kaynağı sisteminiz için yeterli.
3080'nin modeli Asus ROG farkediyor mu bilmiyorum ama. Bir de işlemci için SE-214-XT soğutucum var ama eğer sıkıntı olacaksa onu takmayadabilirim.

Yeterli sürekli kafanı kurcalayıp düşünmene gerek yok hatta abartı olmayan bir upgrade içinde yeter.

3080'nin modeli Asus ROG farkediyor mu bilmiyorum ama.

Evet ediyor. ROG modeli ise işin rengi biraz değişiyor. Hemen bakalım:

Anlık spike ile 469W gibi bir güç çekebiliyor kart. Neyse ki işlemci epey az güç tüketiyor. 550W gibi bir değere ulaşır çok anlık. Fanlar için tanesine 5 watt dersek 25 watt güç tüketmiş olacaklar. Biraz limitlerde çalışacak yani.

Yapabileceğiniz en mantıklı şey denemek. Yetmezse en fazla sistem kapanır. Bileşenlere zarar gelmez. Duruma göre buradan öneri yaparız. Şu an teoride yetiyor ama. OCCT ile sistemi stres testine sokarsınız ve sonuçları paylaşırsınız.

Tükettiği 469W güç milisaniyelik oluyor. Sistem kapanmaları da bu yüzden gerçekleşiyor genelde. Oyun oynuyorsunuz mesela anlık spike ile güç tüketimi arşa çıktığı zaman sistem kapanıyor. Sizde teoride yine yeterli ama. Pratikte bir bakalım.

Baya fark ediyormuş. Ama bendeki 10GB bilmiyorum bir anlamı var mı ama. Tam model şu : ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X | Graphics Card

Yeterli sürekli kafanı kurcalayıp düşünmene gerek yok hatta abartı olmayan bir upgrade içinde yeter.
Öyleyse çok güzel çünkü kartı zar zor aldım bir de PSU masrafı çıktı diye canım sıkılmıştı açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…