i5 13400F ve RTX 3080 için PSU Önerisi

Baya fark ediyormuş. Ama bendeki 10GB bilmiyorum bir anlamı var mı ama. Tam model şu : ROG Strix GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X | Graphics Card

Bu da fark ediyor olabilir. Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Elinizdeki de kaliteli bir giriş seviyesi modeli zaten. Sisteminize bir zarar vermez. Hiçbir şey olmamış gibi kullanmaya devam edin. Sorun olursa da burada paylaşın. Şöyle bir alternatif de buldum. Test yapılan sistem İ7 8700K ve sizdeki modelden var yine:

1682687452597.png

Tüm sistem 510W güç tüketebiliyor anlık. Teoride yine yeterli dediğim gibi.

Öyleyse çok güzel çünkü kartı zar zor aldım bir de PSU masrafı çıktı diye canım sıkılmıştı açıkçası.

Sıkılmasına gerek yok. Siz hiçbir şey olmamış gibi kullanın sadece.

Bu da fark ediyor olabilir. Endişelenmenizi gerektirecek bir durum yok. Elinizdeki de kaliteli bir giriş seviyesi modeli zaten. Sisteminize bir zarar vermez. Hiçbir şey olmamış gibi kullanmaya devam edin. Sorun olursa da burada paylaşın. Şöyle bir alternatif de buldum. Test yapılan sistem İ7 8700K ve sizdeki modelden var yine:

Eki Görüntüle 1757951

Tüm sistem 510W güç tüketebiliyor anlık. Teoride yine yeterli dediğim gibi.

Sıkılmasına gerek yok. Siz hiçbir şey olmamış gibi kullanın sadece.
Hocam çok teşekkür ederim yardımınız için. Kart muhtemelen pazartesi veya salı elimde olur. Dediğiniz gibi deneyeyim sonrasında buraya da yazarım sonuçları.

Merhabalar @Lordwingard. @Oreki zaten çok güzel açıklamış eline sağlık, için rahat olsun bir sıkıntı yaşamazsın. Halen bir çok kişi 650W ile kullanıyor 1-2 senedir. Oldu ki bahsedildiği gibi anlık spikeların oluştuğu (işlemci ve GPU aynı anda, yani sentetik durumlar hariç ne kadar karşılır bilemem) nadir bir durum oldu, sistem kapandı. Ziyanı yok, bir miktar kartın altını kısar (undervolt/underclock) çok rahat kullanırsın elindeki PSU ve işlemci ile sessiz serin. Oyun için performansı çok farkeder mi zannetmem. Evet bir numara büyük olsa daha iyi olurmu olurmuş ama eldekini kullan geç ekstra masraf yapma derim. 13400f için sıvı soğutucu ihtiyacın olmaz, zaten güncel güç tüketimini ve ısı değerlerini görünce yüzün güler. 148W peak değerine takılma, oyun, eğlence vs yakınına bile yaklaşmayacak değerler.

Son düzenleme:
Merhabalar @Lordwingard. @Oreki zaten çok güzel açıklamış eline sağlık ama için rahat olsun bir sıkıntı yaşamazsın. Halen bir çok kişi 650W ile kullanıyor 1-2 senedir. Oldu ki bahsedildiği gibi anlık spikeların oluştuğu (işlemci ve GPU aynı anda, yani sentetik durumlar hariç ne kadar karşılır bilemem) nadir bir durum oldu, sistem kapandı. Ziyanı yok, bir miktar kartın altını kısar (undervolt/underclock) çok rahat kullanırsın elindeki PSU ve işlemci ile sessiz serin. Oyun için performansı çok farkeder mi zannetmem. Evet bir numara büyük olsa daha iyi olurmu olurmuş ama eldekini kullan geç ekstra masraf yapma derim. 13400f için sıvı soğutucu ihtiyacın olmaz, zaten güncel güç tüketimini ve ısı değerlerini görünce yüzün güler. 148W peak değerine takılma, oyun, eğlence vs yakınına bile yaklaşmayacak değerler.
Çok teşekkürler içim rahatladı.

@Ozan Ada @Oreki Arkadaşlar kart bugün elime ulaştı. BFV ve RDR2'de denedim 370Watt gibi değerleri kullanıyor. PC falan kapanmadı. Ama oyuna girdiğimde aşırı fazla bir coil whine tarzı böyle bir cızırtı sesi alıyorum. PSU'dan mı geliyor ekran kartından mı %100 emin olmamakla birlikte ekran kartından geliyor sanki. Ama işin ilginç yanı Furmark testi yapıyorum, %70 fanda yine 350W nereyedeyse güç çekerken hiç ses yok. Furmarkta'da o sesi yapması gerekmez mi? Ya da oyunda hem işlemci hem ekran kartı güç çektiği için mi böyle bir şey oluyor acaba? PSU yetersiz olduğundan dolayı böyle bir ses yapıyor olabilir mi?

Çok teşekkürler içim rahatladı.

@Ozan Ada @Oreki Arkadaşlar kart bugün elime ulaştı. BFV ve RDR2'de denedim 370Watt gibi değerleri kullanıyor. PC falan kapanmadı. Ama oyuna girdiğimde aşırı fazla bir coil whine tarzı böyle bir cızırtı sesi alıyorum. PSU'dan mı geliyor ekran kartından mı %100 emin olmamakla birlikte ekran kartından geliyor sanki. Ama işin ilginç yanı Furmark testi yapıyorum, %70 fanda yine 350W nereyedeyse güç çekerken hiç ses yok. Furmarkta'da o sesi yapması gerekmez mi? Ya da oyunda hem işlemci hem ekran kartı güç çektiği için mi böyle bir şey oluyor acaba? PSU yetersiz olduğundan dolayı böyle bir ses yapıyor olabilir mi?

Coil Whine dediğimiz olayın bunlar ile bir bağlantısı yok. Coilleri düzgün sarılmamış hemen hemen her üründe başınıza gelebilecek bir şey. Furmark testi yaparken duymayıp oyunda duyma sebebinizi FPS değerine yoruyorum ben. Ekran kartının monitöre belirli bir kare çizimini geçtikten sonra başınıza gelebiliyor. Geçen bir arkadaşımız daha vardı konu açmıştı yine. O da mesela 70-100 FPS civarı aldığı oyunlarda duymuyor, 200-300 FPS aldığı oyunlarda coil whine duyuyordu. Tamamen zararsız bir şey.

Güç kaynağı tarafında da başınıza gelebilir. Üreticilerin farklı çözümleri var. Coilleri bildiğiniz poşete geçirir gibi kapatmak, PCB'nin tamamına glue sürüp ses yalıtımı yapmaya çalışmak gibi gibi...

Coil Whine dediğimiz olayın bunlar ile bir bağlantısı yok. Coilleri düzgün sarılmamış hemen hemen her üründe başınıza gelebilecek bir şey. Furmark testi yaparken duymayıp oyunda duyma sebebinizi FPS değerine yoruyorum ben. Ekran kartının monitöre belirli bir kare çizimini geçtikten sonra başınıza gelebiliyor. Geçen bir arkadaşımız daha vardı konu açmıştı yine. O da mesela 70-100 FPS civarı aldığı oyunlarda duymuyor, 200-300 FPS aldığı oyunlarda coil whine duyuyordu. Tamamen zararsız bir şey.

Güç kaynağı tarafında da başınıza gelebilir. Üreticilerin farklı çözümleri var. Coilleri bildiğiniz poşete geçirir gibi kapatmak, PCB'nin tamamına glue sürüp ses yalıtımı yapmaya çalışmak gibi gibi...
Lol'de denedim biraz önce 800 FPS alıyorum hiç ses yok yine. Anlamadım valla kartta mı sıkıntı var benim PSU'dan dolayı mı oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı