i5 13400F vs i5 14400F

AMD daha mantıklı olmaz mı DDR5 için sen bilirsin yine de.

Topladığım zaman bütçemi aşıyor. Beyaz sistem topladığım için bir tık fiyatlar pahalıya çıkıyor.

itopya-kendin_topla_26.09.2024_page-0001.jpg

@AceTeq

PC'yi İtopya'da toplayacağım.
O zaman 13400F daha mantıklı. Oyun odaklı topluyorsanız 7500F'de tercih edebilirsiniz. Rekabetçide Full P-Core, yüksek frekans ve önbellek ile daha avantajlı. Diğer oyunlarda da genelde daha iyi sonuçları var. Hem soketin önüde açık. İşin içine render girerse 6P-4E ile 13400F daha avantajlı olabilir.

Topladığım zaman bütçemi aşıyor. Beyaz sistem topladığım için bir tık fiyatlar pahalıya çıkıyor.
Dostum bence AMD bakmalısın. Bende İ5 13400F var. Sen de bilirsin ki render işlemi yaparken %100 çalışıyor ve stok fan bu konuda yeterli değil. Fanlar sürekli çalışacak ve çıkan ses çok fazla. Kule tipi veya başka bir soğutucu ile hallolur. Onun yerine AMD Ryzen 5 7500F alsan daha iyi olur.

Dostum bence AMD bakmalısın. Bende İ5 13400F var. Sen de bilirsin ki render işlemi yaparken %100 çalışıyor ve stok fan bu konuda yeterli değil. Fanlar sürekli çalışacak ve çıkan ses çok fazla. Kule tipi veya başka bir soğutucu ile hallolur. Onun yerine AMD Ryzen 5 7500F alsan daha iyi olur.
itopya-kendin_topla_26.09.2024-images-0.jpg

Burada da 45.685 TL. Bütçeniz ne kadar?

Hocam yanlış anlama. Bana Palit gibi dandik bir ekran kartı koymuşsun. İkincisi ısrarla İtopya dememe rağmen hala başka sitelere yönlendiriyorsun. Beyaz sistem topluyorum diyorum, Arapça falan mı konuşuyorum acaba?

Hocam yanlış anlama. Bana Palit gibi dandik bir ekran kartı koymuşsun. İkincisi ısrarla İtopya dememe rağmen hala başka sitelere yönlendiriyorsun. Beyaz sistem topluyorum diyorum, Arapça falan mı konuşuyorum acaba?
Palit küçümsenecek marka değil fakat konu işlemci olduğundan bu durumda 13400F tercih edilmeli.

Önemli değil. Yanlış anlamadım. Ama Palit dandik miydi? Kim demiş bunu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı