i5 13400F vs R5 5600X

Tarik58

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bir sistem kuracaktım bütün bileşenler aynı olacak sadece işlemcide hangisini seçmem gerekiyor karar veremedim. Çoğu oyunu oynayacağım 5600X'e bakıyorum. FPS oyunlarında daha iyi performans veriyor 13400F e bakıyorum hikayeli oyunlarda daha iyi bir performans veriyor hangisini almam gerekiyor bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Fiyat farkları benim için sorun değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu.

Şu an ekleyecek bir bütçem yok sadece 5600X ve 13400F arasında fiyat farkını verebilirim o kadar, sadece bu iki işlemci arasından hangisini seçmeliyim.

Hocam 5600X ile 5600 arasında fark bile yok neredeyse, istersen testlerine bakabilirsin gerek yok israf etmeye. 5600 alın.

Anladım peki 13400F i hiç düşün miyim mi bile?

Düşünme değil fakat ben Intel işlemci almam yerinde olsam. Yarın bir gün işlemci değişmek istersin soketleri Intel sürekli çorap değişir gibi değiştirdiği için zora düşer anakart almak zorunda kalırsın. Bu yüzden ben Intel pek tercih etmiyorum, ayrıca AMD FPS oyunlarında çok daha iyi performans veriyor. Hikaye oyunlarında da güçlü bir işlemci, kısaca işlemcide AMD.

Düşünme değil fakat ben Intel işlemci almam yerinde olsam. Yarın bir gün işlemci değişmek istersin soketleri Intel sürekli çorap değişir gibi değiştirdiği için zora düşer anakart almak zorunda kalırsın. Bu yüzden ben Intel pek tercih etmiyorum, ayrıca AMD FPS oyunlarında çok daha iyi performans veriyor. Hikaye oyunlarında da güçlü bir işlemci, kısaca işlemcide AMD.

Anladım çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı