R5 5600X vs. i5-13400F

can5353

Centipat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

Halihazırda sistemimde AMD Ryzen 5 5600X var ancak bu işlemciyle yayın açınca kısa droplar yaşıyorum ve tam performans veremiyor. Çekirdek sayısı az olduğu için performans yetersiz kalıyor. Anakartım MSI A520M-A Pro ve bu anakart ile işlemciye overclock (OC) yapamıyorsunuz. Bu yüzden sistemimi güncellemek istiyorum. Bütçem 10.000 TL. Intel i5-13400F’ye geçmeyi düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mı? Yoksa anakartımı yükseltip işlemcime overclock mu yapmalıyım? Çok kararsız kaldım. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese selamlar,

Halihazırda sistemimde AMD Ryzen 5 5600X var ancak bu işlemciyle yayın açınca kısa droplar yaşıyorum ve tam performans veremiyor. Çekirdek sayısı az olduğu için performans yetersiz kalıyor. Anakartım MSI A520M-A Pro ve bu anakart ile işlemciye overclock (OC) yapamıyorsunuz. Bu yüzden sistemimi güncellemek istiyorum. Bütçem 10.000 TL. Intel i5-13400F'ye geçmeyi düşünüyorum. Sizce bu mantıklı mı? Yoksa anakartımı yükseltip işlemcime overclock mu yapmalıyım? Çok kararsız kaldım. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam Ryzen 5 5600 i5 12400F'in rakibi oradan hesaplayın ben olsam ileriye dönüklük açısından Intel alırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı