i5-13400F'in AMD rakibi nedir?

Ryzen 5 7500F ile Ryzen 5 7600 arasında dağlar kadar fark mı hocam?
Yok. 7600'de dahili GPU var, 7500F'te yok.

RAM'i tek tek 8 GB alma. Zaten anakartında 2 RAM slotu var, 8+8 almak mantıksız DDR5'te.

Yok. 7600'de dahili GPU var, 7500F'te yok.

RAM'i tek tek 8 GB alma. Zaten anakartında 2 RAM slotu var, 8+8 almak mantıksız DDR5'te.

Nasıl alayım hocam?

Bunlar nasıldır hocam?

RAM'den 2 tane alacağım.

Ryzen 5 7500F ile Ryzen 5 7600 arasında dağlar kadar fark mı hocam? Eğer hatrı sayılır bir fark var ise bütçeyi zorlayıp onu alayım.
Yok hocam hiç fark yok. Seçtiğiniz parçalar gayet güzel.

Nasıl alayım hocam?
Tek ram 16 GB alın. @Caner Uncu hocamın attığı ram'i alabilirsiniz. İleride aynısından bir tane daha alıp 32 yaparsınız.

Son düzenleme:
DDR5'te DDR4 kadar etkisi yok. Ayrıca çift RAM slotunuz var, ileriye dönük olması açısından tek modül daha mantıklı.

1x16 al, ileride 32 GB yapma düşüncen olursa zorluk çıkartmaz.
Hocam çift RAM yerine tek RAM alırsam DDR5'te kaç FPS fark eder? Ryzen 5 7500F veya R5 7600 i5-13400F'den daha iyi bir performans mı verir?

Hocam çift RAM yerine tek RAM alırsam DDR5'te kaç FPS fark eder? Ryzen 5 7500F veya R5 7600 i5-13400F'den daha iyi bir performans mı verir?
Evet hocam hem sadece performans değil uzun ömürlülük açısından da Ryzen daha iyidir. AM5 güncel ve uzun ömürlü bir soket. DDR5'de çift kanal-tek kanal olayı yok. Aynı performansı alırsınız.

Evet hocam hem sadece performans değil uzun ömürlülük açısından da Ryzen daha iyidir. AM5 güncel ve uzun ömürlü bir soket. DDR5'de çift kanal-tek kanal olayı yok. Aynı performansı alırsınız.
Hocam ben i5 için karar kıldım. Öğrendim de şu an DDR5 RAM için bütçeyi çok zorlamak istemiyorum. i5-13400F için Anakart önerisi konusu açacağım şimdi.

Hocam ben i5 için karar kıldım. Öğrendim de şu an DDR5 RAM için bütçeyi çok zorlamak istemiyorum. i5-13400F için Anakart önerisi konusu açacağım şimdi.
Hocam ram için bütçeniz ne kadar ki? En uygun DDR5 ramler 1.8k ile 2k fiyatlarında. Eğer 4-5k olduklarını düşünüyorsanız onlar üst segment RAM'ler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı