i5 13500 alınır mı?

5500 tl var suan butce olarak. Ya ryzen 5600 gibi bir işlemci alıp yanında anakartıda değiştireceğim yada anakartı değiştirmeden intel işlemcimi yukseltecegim.(ANAKART=Asus H610M-K)
Anakart 13. Nesil işlemcileri destekliyor bu güzel sizin için.
@Aquino hocamın da dediği gibi, AM4'e geçmek çokta mantıklı değil açıkcası. LGA 1700'de sizin için güzel işlemciler bulunmakta.
Bana soracak olursanız, sistemi kullanırken artık çok yetersiz kaldığını söylüyorsanız, aynı sokette yükseltme yapın derim ama idare eder durumu varsa ve sistemi güncel parçalardan tutmak istiyorsanızda bütçeyi biraz daha artırana kadar bekleyin ve komple AM5'e geçin derim. AM4 gereksiz yatırım olur, önü açık değil ve yatırım yapacak bir neden göremiyorum.

Son düzenleme:

Yok hocam sistem gayet yeterli, aslında işlemcimden de memnunum, diğer oyun ve işlemlerde fiyatına göre gayet iyi iş cıkarıyor. Ancak CS2 de düşük FPS alıyorum ve bundan aşırı rahatsız oldugum icin yukseltemye calısıyorum. Zaten 5500 TL'yi bile zor cıkardım, o yüzden AM5'e gecmek benim icin şu anlık
İmkansız. Sanırım i5-13500'ü alacağım ancak internette hiç detaylı inceleme ve test goremedim. Sizce nedeni nedir?

@Wain
Madem ki 13500'ü almaya karar verdiniz, anlattığım darboğaz mevzusunu unutmayın. CS2 dışında; AAA oyunlarında, arada ki açığı kapatmak için grafikleri en yükseğe alsanız dahi 960 piksel de az da olsa bir darboğaz mevcut olacak bilginiz olsun. Bunun nedeni, işlemciniz ekran kartına göre biraz güçlü yani denge farkından ötürü gerçekleşecektir.
Evet bende ayrıntılı inceleme veya oyun incelemesi yapan video veya makale tarzında içerikerl ile pek rastlamadım maalesef.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
RTX 4060 biraz daha güçlü bir karttır ancak birebir aynı sonuçlar olmasa da, bu videoda ki gibi buna yakın bir performans alabilirsiniz. Bir fikir almak için inceleyebilirsiniz videoyu.

Bu arada, 12100F'e benzemez bu 13500 işlemcisi. İşlemci soğutucunuzun da yeterli olması gerekiyor. Şimdiden hayırlı olsun yeni işlemciniz.

Bu arada, grafikleri en yükseğe alacaksınız ama sistem de kaç GB ram bulunmaktaydı?
Minimum 16 GB Ram olması sizin için çok avantaj sağlayacaktır bu durumda.

Hocam i5 13500 de 14 çekirdek var,nasil darbogaz olabiliyor?Gayet yeterli degilmi?

Hocam i5 13500 de 14 çekirdek var,nasil darbogaz olabiliyor?Gayet yeterli degilmi?

Benim gibi düşün 12400f ile 1050 ti kullanıyorum.İşlemcim ekran kartına göre daha güçlü olduğu için bir darboğaz söz konusu.Onun dediği de ekran kartın işlemcinden biraz güçsüz.Ekran kartın %100 kullanılırken işlemcinin gücü daha az açığa çıkıyor.Bu da bir darboğaz türü ama önemli değil.CS2 zaten işlemci isteyen bir oyun.Sıkıntı olmayacaktır.

Ben şu an i3 12100F ile işlemci darboğazı yaşıyorum. Ancak sizin dediğiniz ekran kartı darboğazı değil mi? Eğer oyle ise FPS mi 220 civarında kısıtlarsam bu ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Hocam sorun burada işte. Ekran kartı güçsüz kalıyor işlemciye göre. Ya işlemci gücünü düşürerek ekran kartına daha uyumlu bir model seçeceksiniz yada bu durumu göze alarak kullanacaksınız.
@Aquino hocamın da dediği gibi; Valorant, CS, LoL gibi oyunlar da farkı anlamazsınız ama Cyperpunk, Rdr 2, Rainbow Six gibi oyunlar da ekran kartı kullanımı artacağı için darboğaz oranı artacaktır bunu anlatmaya çalışıyorum size.

Anladım hocam, buna karşın grafik ve cozunurlugu dusurerek ekran kartı kullanımını azaltabilirim. Ya da son çare ekran kartı için overclock. Ancak zaten boyle hikayeli oyunlar oynamadığım için bunlar benim için çok da onemli degil. Asıl amacım CS de 144 FPS'nin ustune drop yemeden oynamak.

CS2 de sıkıntı olmaz emin olabilirsin.İster 14400f al ister 13500 her türlü fps artışı ciddi oranda olacaktır.Ama bu işlemciler sıcak çalışıyor.O yüzden stok fanla kullanılmamalı.13500, 14400f adlı işlemciden daha iyi.Bunu da söyleyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…