i5-13500H RTX 4050 140W sistemCS2'de 30-70 FPS veriyor

berkerew

Megapat
Makaleler
2
Yer
Istanbul/Cekmekoy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem Özellikleri: Acer Nitro 16 I5 13500H, Nvdia RTX 4050 140w, 16 GB DDR5 4800 Mhz Ram, 1 TB M.2 SSD, 165 Hz
Meslek
Grafiker
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce Acer Nitro 16 i5 13500H 8x2 16 GB 4800 MHz RTX 4050 140W model bir laptop aldım. Güç seçenekleri ve laptop performans modunda. Battlefield 1'de full her şey açık ayarlarda 180-220 FPS alırken CS 2'de 30-70 arası FPS alıyorum. Bunun sebebi nedir, ne olabilir?

Ekran kartı sürücüleri güncel mi? Ondan belki kaynaklanabilir. Birde yıllardır laptop kullananların içinde olarak bir deneyimim var şarja bağlı kabloyla oynamak. Sisteminiz gayet güzel gözüküyor fakat bu belki bir şeyleri değiştirebilir. Bir de kabloya bağlı oynayıp denemenizi tavsiye ediyorum. Eğer yine öyleyse ilk dediğim gibi Geforce Experience indirip bir güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Battlefield 1 180-220 verirken CS 2 neden 30-70 veriyor onu çözemedim ama kabloya bağlı deneyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, 1 hafta önce Acer Nitro 16 i5 13500H 8x2 16 GB 4800 MHz RTX 4050 140W model bir laptop aldım. Güç seçenekleri ve laptop performans modunda. Battlefield 1'de full her şey açık ayarlarda 180-220 FPS alırken CS 2'de 30-70 arası FPS alıyorum. Bunun sebebi nedir, ne olabilir?
Cs2 ayarları en yüksekte mi?

Oyunun dosyalarını doğrulamayı deneyebilirsiniz. Bu laptopu nereden aldınız? Dediğiniz modeli kurumsal bir satıcıdan almak istiyorum ama sadece vatan satıyordu. Kaç TL'ye ve nereden aldığınızı yazar mısınız?

1742228701251.png

Battlefield 1'de 200 FPS sabit şarja takılı oynuyorum kendi uygulamasından Turbo ayarlar açık güç seçenekleri performans modun da NVIDIA denetim masasın da her şey performans modun da başlatma seçeneklerinden tüm çekirdekler etkin 472.70 sürümü yüklü anlamadım ben.

Dedikleri gibi GeForce Experience indirin ve oradan oyunu performs seçeneğine getirin.

Oyunun dosyalarını doğrulamayı deneyebilirsiniz. Bu laptopu nereden aldınız? Dediğiniz modeli kurumsal bir satıcıdan almak istiyorum ama sadece vatan satıyordu. Kaç TL'ye ve nereden aldığınızı yazar mısınız?

Yakın bir arkadaştan aldım 2 ay kullanmıştı bayağı güzel laptop ısınma yok kadar az.

CS2 ayarları en yüksekte mi?

Evet defualt ayarlara aldım ek olarak gene aynı.

Ekran kartı sürücüleri güncel mi? Ondan belki kaynaklanabilir. Bir de yıllardır laptop kullananların içinde olarak bir deneyimim var şarja bağlı kabloyla oynamak. Sisteminiz gayet güzel gözüküyor fakat bu belki bir şeyleri değiştirebilir. Bir de kabloya bağlı oynayıp denemenizi tavsiye ediyorum. Eğer yine öyleyse ilk dediğim gibi GeForce Experience indirip bir güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Battlefield 1 180-220 verirken CS 2 neden 30-70 veriyor onu çözemedim ama kabloya bağlı deneyebilirsiniz.

Şarja bağlı ama anlamadım başka çözüm var mı?

Dedikleri gibi GeForce Experience indirin ve oradan oyunu performs seçeneğine getirin.

Nvcleaninstall kurmuştum o şekil de kurulum yapmıştım ekran kartına acaba ondan dolayı olabilir mi Experience yüklü değil DDU ile kaldırıp tekrardan bir kurulum yapayım.

Yakın bir arkadaştan aldım 2 ay kullanmıştı bayağı güzel laptop ısınma yok kadar az.

Evet defualt ayarlara aldım ek olarak gene aynı.

Şarja bağlı ama anlamadım başka çözüm var mı?

Nvcleaninstall kurmuştum o şekil de kurulum yapmıştım ekran kartına acaba ondan dolayı olabilir mi Experience yüklü değil DDU ile kaldırıp tekrardan bir kurulum yapayım.

Sürücüleri eski levele yükle belki düzelir ama kesin dekiyorum.

Arkadaşlar sorunum çözüldü çözümü ise Aygıt Yöneticisi'nden dahili ekran kartını yani Intel'in ekran kartını devre dışı bıraktım ne kadar NVIDIA'da seçsem otomatik geri devreye giriyormuş.

Şu an da 250-300 FPS alıyorum arkadaşlar.

Arkadaşlar sorunum çözüldü çözümü ise Aygıt Yöneticisi'nden dahili ekran kartını yani Intel'in ekran kartını devre dışı bıraktım ne kadar NVIDIA'da seçsem otomatik geri devreye giriyormuş.

Çözüm bu değilmiş, çözümü donanım hızlandırmalı GPU zamanlayıcısını kapattım Windows ayarlardan tüm FPS düşmesi FPS düşüklüğü hepsi normale döndü.

Son düzenleme:

Çözüm bu değilmiş, çözümü donanım hızlandırmalı GPU zamanlayıcısını kapattım Windows ayarlardan tüm FPS düşmesi FPS düşüklüğü hepsi normale döndü.

Reis bende de BF 1 100 FPS alıyorum 3050 ekran kartı i5 12.nesil sence 150 vb. olur mu yapsam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı