i5 13500H ve RTX 3050 laptopta EA FC 24 kasıyor

ahmetaras2

Femtopat
Daha fazla  
Geçen aylarda dizüstü bir bilgisayar aldım fakat WWE, EA FC 24 gibi oyunlarda inanılmaz bir kasma yaşıyorum. Halbuki donanımı da hiç fena değil.
  • i5-13500H
  • RTX 3050 6 GB
  • 16 GB RAM
Bu sorun sizce bilgisayardan mı kaynaklı yoksa optimizasyon sorunu mu var?

Cihaz prize takılı şekilde, yüksek performans modunda, Geforce Experience üzerinden sesiz mod kapalı, orijinal oyun olmasına rağmen mi sorun var? Tüm bunlara rağmen varsa biraz daha detay belirtirsen iyi olur. Ayarlar ne, çözünürlük ne, kaç FPS alıyorsun, FPS düzgün iken birden mi düşüyor?

Ayarlardan telli saç ve başüstünü kapatın düzelir %99 . Kalan %1 optimizasyon. Sistem gayet normal herkes aynı sorunu yaşamış ve bu ayarları kapatınca düzelmiş. Maalesef alternatif tıpın devreye girdiği anlardan birisi.

Artı -1 Eksi
Ama bu donanımın en yüksek ayarları da zaten kaldırması gerekmez mi? PC'den anlamadığım için soruyorum.
Donanımın izin versede bazı oyun geliştiricileri sisteminin parçalarıyla ve yazılımıyla oyunun yazılımını eşleştirme (Optimizasyon) beceremediği için bu problemi yaşıyorsun. Dediklerimi yapıp dene en yüksek ayarlarda oynayabileceksin. Yine olmaz ise konusalım. Günümüzde herşey kas gücü değil teknoloji ve yazılım.

Ayarlardan telli saç ve başüstünü kapatın düzelir %99. kalan %1 optimizasyon. Sistem gayet normal herkes aynı sorunu yaşamış ve bu ayarları kapatınca düzelmiş. Maalesef alternatif tıpın devreye girdiği anlardan birisi.

Deneyeyim hocam, başüstü dediğiniz oyuncunun kafasının üstünde çıkan üçgen şekil değil mi? Bir de herkes yaşıyor değil mi, çünkü nadiren olan bir şeyse belki cihazda kusur vardır gideyim konuşayım aldığım yerle, keşke konsol alsaydım da böyle dertlerim olmasaydı diyorum bazen, hem daha ucuza da gelecekti.

Deneyeyim hocam, başüstü dediğiniz oyuncunun kafasının üstünde çıkan üçgen şekil değil mi? Bir de herkes yaşıyor değil mi, çünkü nadiren olan bir şeyse belki cihazda kusur vardır gideyim konuşayım aldığım yerle, keşke konsol alsaydım da böyle dertlerim olmasaydı diyorum bazen, hem daha ucuza da gelecekti.
Öyleydi sanırım başüstü. Sistemi iade etmene gerek yok starfield tanıtıldığında 3080 ile 30 fps alan vardı. Oyunlar güncelleme aldıkca sorunlarını çözeceklerdir takma kafana soğutma kendini.

RTX 3050 her oyunu en yüksek ayarlarda yüksek FPS oynanacak bir kart değil. 3000 serisinin en giriş modeli. Güncel, büyük oyunlarda orta-yülsek karma ayarlarda akıcı sonuç verir. Bazı oyunlarda ayarları daha da düşürmek gerekebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı