i5 13600K CPU oyunların yükleme ekranında kullanımı %100'e ulaşıyor

Misalis

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bazı oyunların loading ekranında CPU kullanımım %100 oluyor, fanlar çok hızlı çalışıyor ve sıcaklık değerleri 88-89 derecelere kadar çıkıyor. Bu normal mi? Sıcaklık değerlerim fotoğraftaki Max değerlere çıkıyor. Bu loading bittikten sonra düzeliyor ve tekrar 40 derecelere düşüyor. Termal macunu 1 hafta önce yenilemiştim. Ayrıca sıvı soğutmam mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:

İslemcinin termal macunu kurumuş olabilir islemci soğutucu olarak ne kullaniyorsunuz ne zaman temizlik yaptınız.

İslemcinin termal macunu kurumuş olabilir islemci soğutucu olarak ne kullaniyorsunuz ne zaman temizlik yaptınız.
ASUS ROG STRIX LC II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu , 1hafta önce hem termal macun yeniledim hem temizlik yaptım yazdığım gibi.

ASUS ROG STRIX LC II 240 işlemci sıvı soğutucu, 1hafta önce hem termal macun yeniledim hem temizlik yaptım yazdığım gibi.

Craked islerle uğraşıyor musun 89a gelmesi sıkıntı bir de yeni temizlik yapılmış macun neydi.

Yükleme ekranlarında %100'e vurması tuhaf ama işlemcinin o derecelere çıkması normal tam yükte fazla güç tükettiği için. BIOS güncel değilse güncelleyip Lite load ayarını düşürebilir veya güç kullanımını limitleyebilirsin. Ben ekstra olarak güç tasarrufu çekirdekleri de kapatarak tam yükte bile 50 derecenin üzerini görmüyorum aynı işlemci ile.

Craked islerle uğraşıyor musun 89a gelmesi sıkıntı bir de yeni temizlik yapılmış macun neydi.
Cracked islerle ugrasmiyorum ama macunu bilmiyorum arkadaşım yapmıştı.
Bios son sürüm güncel . Sadece bazı oyunlarda yapıyor. Oyun ilk açıldığında ya da bazı loading screenlerde cpu %100 olup sıcaklık baya artıyor. Onun haricinde gpu kullanımı az sıcaklıklarda 40-50 arası geziyor.

@Misalis BIOS'dan Lite Load ayarını 9 ve Power Limit(PL) 150W yapıp deneyebilir misin? Herhangi bir performans kaybı olmadan ısınmanın önüne geçebilirsin bu şekilde. Stabilse daha da düşürebilirsin bu değerleri.

ASUS BIOS'ta göremiyorum o ayarları.
ASUS anakart kullanmadığım için hangi sekmenin altında bilmiyorum ama standart olarak her anakartta var Power, güç limiti ayarı. Lite Load'ın ise ASUS anakartlarda tam bir karşılığı yok sanırım, Load Line ayarlarını manuel olarak kurcalamak lazım ama bu biraz karışık. Önerim sadece tam yükte ısınma sorunu yaşıyorsanız Power Limiti sınırlayın geçin. Lite Load ve - offsett ayarı biraz kurcalayıp öğrenmek gerekiyor ideal değerleri bulabilmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…