i5 13600K ve RTX 4070 DDR5 sistem alınır mı?

• Konuyu başlatan Prax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.238

Prax

Hectopat
Daha fazla  
Yeni sistemim

Arkadaşlar. Bu yeni topladığım sistemim. DDR4'ten DDR5 geçiş yaptım çok ciddi farklar görür müyüm sizce? Düşüncelerinizi bekliyorum. 1080P'de darboğaz olur mu sizce? Eski sistemim ile yeni sistemimi karşılaştırdığınız zaman arada çok FPS farkları olacak mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Özellikle PUBG, CS:GO ve Battlefield 5 gibi oyunlar için 350-500 arası FPS alıyordum. PUBG ise sorunlu oyun olduğu için tam fight halinde dereceli oynarken 130-140 arası alıyordum. Başlangıç ise 300 FPS.

Aşağıya eski sistemimi paylaşacağım. Sizce yeni topladığım sistem ile FPS olarak kaç FPS oynar? DDR5 geçerek doğru yaptım mı? Değiştirmediğim tek şey sıvı soğutucu ve Power. Sizce PUBG ve CS:GO gibi oyunlarda 1080p aşağıda olan sisteme göre daha çok FPS alır mıyım?

Eski sistemim
  • AMD Ryzen 7 5800X sekiz çekirdek 3.80 GHz işlemci.
  • MSI MAG CoreLiquid 360r V2 3x120mm ARGB fanlı sıvı soğutma sistemi.
  • Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (2x16) DDR4 3200 MHz cMW32GX4M2E3200C16 RAM.
  • ASUS TUF Gaming X570-PRO (Wi-Fi) AMD X570 DDR4 5100 MHz (OC) AM4 AX Wi-Fi + BT ATX anakart.
  • Cougar bxm cgr-BXM-850 850W Power Supply.
  • MSI RTX 3060 Gaming X 12g 192 bit GDDR6 12 GB ekran kartı.
  • BenQ Zowie 24.5" XL2546k 240Hz 0.5ms 3X HDMI DP FreeSync Premium TN FHD pivot espor Gaming monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende şu an aktif olarak PUBG oynuyorum. Senin sisteme benzer sistem toplamaya çalışıyorum bende. Ama ben DDR4 sistem toplayacağım. PUBG için Ryzen işlemciden Intel'e geçmen bile bir şey bence akıcılık bakımından fark yaratacaktır diye düşünüyorum.

Bende şu an aktif olarak PUBG oynuyorum. Senin sisteme benzer sistem toplamaya çalışıyorum bende. Ama ben DDR4 sistem toplayacağım. PUBG için Ryzen işlemciden Intel'e geçmen bile bir şey bence akıcılık bakımından fark yaratacaktır diye düşünüyorum.

Ryzen işlemcinin o kartı besleyeceğini düşünüyorum neden işlemci değişiyor ki.

DDR5 için sistemimi değiştirerek önünü açmak için upgrade yapabilmek için hocam ileride AM4 sisteme upgrade daha fazla gitmeyeceği için bu DDR4 sistem ile tek yapabileceğim şey yapabileceğim tek şey bu işlemciyi alabilmek olacaktı yani daha fazla ilersi olmayacaktı mesele Ryzen'in 4070i besleyip beslememesi değildi AMD Ryzen 9 3900X On İki Çekirdek 3.80 GHz İşlemci

Umarım 1080p darboğaz yaşamam PUBG oynarken mevcut monitörüm bu 2K almamı öneriyorlar ancak 240 Hz bu farkı kapatır diye düşünüyorum 4070 1080p yatkın bir ekran kartı araştırdım ZOWIE XL2546K 240Hz DyAc⁺ 24.5 inç e-Spor Monitörü | Zowie Turkey

İşlemci olarak besler evet fakat PUBG için genel olarak Intel işlemciler 1 adım önde akıcılık bakımından. Çevremde Ryzen işlemci kullanan çok kişi var ve o hissiyatı vermediğini söylüyorlar. Başka oyunlar için tabii ki sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Dereceli oynuyorum ben yıllardır ar fighti girerken FPS 110'a kadar düşüyordu başlangıç FPS'i 298-300 arası şu an mevcut sistem ile o fight halinde düşen FPS durumunu biliyorsun oyun zaten sıkıntılı umarım bu sistem 200 altına düşürmez fark yaratır herkes 2K monitör al diyor ama şu an alabilecek durumum yok monitörüm zaten 240 Hz

DDR5 için sistemimi değiştirerek önünü açmak için upgrade yapabilmek için hocam ileride AM4 sisteme upgrade daha fazla gitmeyeceği için bu DDR4 sistem ile tek yapabileceğim şey yapabileceğim tek şey bu işlemciyi alabilmek olacaktı yani daha fazla ilersi olmayacaktı mesele Ryzen'in 4070i besleyip beslememesi değildi AMD Ryzen 9 3900X On İki Çekirdek 3.80 GHz İşlemci

Umarım 1080p darboğaz yaşamam PUBG oynarken mevcut monitörüm bu 2K almamı öneriyorlar ancak 240 Hz bu farkı kapatır diye düşünüyorum 4070 1080p yatkın bir ekran kartı araştırdım ZOWIE XL2546K 240Hz DyAc⁺ 24.5 inç e-Spor Monitörü | Zowie Turkey

Şu an PUBG oyuncuları zaten genelde bu monitörü kullanıyor ve gayet memnunlar. Monitör değiştirmene gerek yok bu gayet yeterli.

20k ekran kartına verdim hazır değiştirmişken ekran kartını bu fırsatı değerlendirip ileriye dönük sistem yapmaya karar verdim mantıklı olduğunu düşünüyorum DDR5e geçmek çünkü 1-2 seneye bence DDR5 yerini alacak ileriye dönük sonuç olarak

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı