i5 13600KF CPU Lite load ayarı

speedyg1481

Centipat
Daha fazla  
Merhaba;

i5 13600KF işlemcimi, MSI B660M Bazooka anakart ile kullanıyorum. İşlemciden ve anakarttan çok memnunum fakat şöyle bir problemim var. İşlemci soğutucum Cooler Master ML360R RGB 360mm olmasına rağmen anakart stok ayarlarda işlemcim 100 dereceyi görüyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra CPU Lite load ile alakalı olduğunu gördüm. Auto modda mode 12 ile sabitlenmiş olarak çalışıyordu ve bu durumda 260W'a kadar güç çekebiliyordu. Fakat çok ısınıyordu. Ben de bu yüzden mode 6 ya kadar düşürdüm. Böyle olunca da Cinebench testlerinde düşük sonuçlar çıkmaya başladı. Bu konu ile ilgili optimize bir ayar önerebilecek var mı? Nasıl en optimize değerleri sağlayabilirim.

Not: Yalnızca CPU Lite load ayarını değiştirdim, voltaj vs. ile ilgili bir değişim yapmadım.

@Emir M. @Recep Baltaş @claus

Merhaba;

i5 13600KF işlemcimi, MSI B660M Bazooka anakart ile kullanıyorum. İşlemciden ve anakarttan çok memnunum fakat şöyle bir problemim var. İşlemci soğutucum Cooler Master ML360R RGB 360mm olmasına rağmen anakart stok ayarlarda işlemcim 100 dereceyi görüyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra CPU Lite load ile alakalı olduğunu gördüm. Auto modda mode 12 ile sabitlenmiş olarak çalışıyordu ve bu durumda 260W'a kadar güç çekebiliyordu. Fakat çok ısınıyordu. Ben de bu yüzden mode 6 ya kadar düşürdüm. Böyle olunca da Cinebench testlerinde düşük sonuçlar çıkmaya başladı. Bu konu ile ilgili optimize bir ayar önerebilecek var mı? Nasıl en optimize değerleri sağlayabilirim.

Not: Yalnızca CPU Lite load ayarını değiştirdim, voltaj vs. ile ilgili bir değişim yapmadım.

@Emir M. @Recep Baltaş @claus

+1 bende aynı ısınma sorunundan sıkayetcıyım artrıc E34 sports Duo var bende de undervolt yapmaya calısıyorum tavsıyelere acıgım

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Aslında ortada bir sorun yok, MSI kullandığım anakart overclock için var olan bir anakartmış, normalde intel max 181 watt aktif edilmesini turboboost ile önerirken bu kart ile 240W civarlarını dahi gördüm. Isı sebebi bu, performans kaybı olmasın diye kısmıyorum işlemciyi, soğutma da yeterli zaten. Aşırı yüklü çalıştırma durumunda da problem olmuyor. Zaten yeni nesil işlemciler hem ısıya aşırı dayanıklı hem de kendi termal korumaları olduğu için problem olacağını düşünmüyorum. Yani şu an Mode 9 ya da Mode 12 de kullanıyorum yük altında 180 watt görüyor. Overpower yapmadım son testlerden sonra fakat ısı değerleri de 90-100 arasında geziyor overpower olunca. Normal durumlarda max 80 derece görüyor :).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı