i5 13600KF L1-L2-l3 çalışma değerleri nasıl olmalı?

Xesha1

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, elimde i5-13600KF işlemci mevcut fakat L1-L2 önbellek olması gereken değeri karşılamıyor. Halihazırda i5-13600KF kullanan birisi Görev Yöneticisi'nden çalışma değerlerini atabilir mi? Sorun sadece bende mi, genel mi diye merak ediyorum veya Epey'de değerleri yanlış girilmiş olabilir mi?

görsel:

resim_2024-09-08_191221983.png

Intel Ark üzerinde de Epey'deki değerler var.

Microsoft ile ilgili büyük ihtimal.

Çözüm yolu var mıdır? Veya satın aldığım yere iade garanti için göndermeli miyim?

Intel Ark üzerinde de Epey'deki değerler var.

Microsoft ile ilgili büyük ihtimal.

Birkaç kişi sahte işlemci almış olabilirsiniz dedi. Sahte işlemci olsa çalışmaması gerekmez mi?

Çözüm yolu var mıdır? Veya satın aldığım yere iade garanti için göndermeli miyim?

Birkaç kişi sahte işlemci almış olabilirsiniz dedi. Sahte işlemci olsa çalışmaması gerekmez mi?
Problem gözükmüyor zira 12700K ile karşılaştırma yaptığımda da aynı hata payı var. İşlemciniz sahte değil, Microsoft ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, elimde i5-13600KF işlemci mevcut fakat L1-L2 önbellek olması gereken değeri karşılamıyor. Halihazırda i5-13600KF kullanan birisi Görev Yöneticisi'nden çalışma değerlerini atabilir mi? Sorun sadece bende mi, genel mi diye merak ediyorum veya Epey'de değerleri yanlış girilmiş olabilir mi?

görsel:

Eki Görüntüle 2306423
Bende bu şekilde hocam KF ile K arasında her şey aynı sanki grafik hariç. Bi anakarttan kontrol edin çünkü çekirdekleriniz de eksik kapalı olmasın e-core lar mesela ?
1725922007893.png

Bende bu şekilde hocam KF ile K arasında her şey aynı sanki grafik hariç. Bir anakarttan kontrol edin çünkü çekirdekleriniz de eksik kapalı olmasın e-Core'lar mesela?
Eki Görüntüle 2306865

Çok teşekkürler hocam görsel için. Evet, 13600KF ile 13600K, grafik hariç tamamen aynı özellikleri kapsıyor. Dediğin kısmı az çok biliyorum gibi, disabled - enabled seçeneği oluyor sanırım orada kontrol edeceğim.

Problem gözükmüyor zira 12700K ile karşılaştırma yaptığımda da aynı hata payı var. İşlemciniz sahte değil, Microsoft ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Bende bu şekilde hocam KF ile K arasında her şey aynı sanki grafik hariç. Bir anakarttan kontrol edin çünkü çekirdekleriniz de eksik kapalı olmasın e-Core'lar mesela?
Eki Görüntüle 2306865

'Çalıştır, MSConfig, ön yükleme, gelişmiş seçenekler, işlemci sayısındaki tik i kaldırıp' bilgisayarı yeniden başlattığımda sorunum düzeldi. Bundan önce 12 çekirdekli işlemcim varken ben onu tikleyip en üst sayıyı seçmişim. i5-13600KF'yi taktıktan sonra oraya bakmıştım fakat yine en üstte 12 gözüküyordu, demek ki güncellenmesi için o tiki kaldırıp yeniden başlatmak gerekiyormuş. Tecrübe oldu :)
Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı