i5 13600KF vs R5 7600X

Gelecek olarak hicbir sey vaat etmeyen bir sokete yatirim yapmak bence mantikli degil. Kaldi ki 7600X kotu bir islemci degil zaten. 4 yil sokete destek verilecegini varsayarsak ileride Ryzen 9000 ailesinden bir islemciye sadece BIOS guncelleyerek upgrade yapabilirsiniz. Bu senaryo tabiki ileride islemci guncellerim diyorsaniz gecerli. Bilgisayari aldiktan sonra 5-6 yil ellemem sonra komple guncellerim diyorsaniz 13600KF tarafina gidebilirsiniz.

İşlemci için Intel almanız gerekecek LGA 1700 Soket.
Bütçe nedir işlemci için?
R5 alırsam anakartı değiştiricem

Sizin dediğinizde çok mantıklı bende öyle düşünüyordum. Zaten çok bir FPS farkı yaratmayacak ama olsun benim için önemli olan FPS değerini yıllarca koruyabilmesi.

R5 alırsam anakartı değiştireceğim

O yüzden yazmadım Ryzen 5 7600X önermiyorum zaten.
Nisan 2023'ten beri kullanıyorum i5 13600KF işlemcisini.
Genelde oyun ve render amaçlı kullanıyorum ve 14 çekirdek olması çok fark ettiriyor.
Ancak kaliteli 360'lık sıvı soğutucuyla kullanmanız daha verimli olur haliyle çok güçlü bir işlemci i5 13600KF.

Dedigim gibi olay tamamen ileride upgrade yaparim veya yapmam demenize bakiyor. Karar sizin.

Oyun tarafinda 14 cekirdegin bir etkisi olmayacak zira iki islemcinin de performans cekirdegi sayisi ayni zaten. Is render tarafina gelince elbette efficiency cekirdekler fark yaratiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…