ALPTEKiN_2710
Decipat
Anakartım Gigabyte B760 Aorus Elite AX LGA 1700 DDR5 anakart olacak
İşlemci için Intel almanız gerekecek LGA 1700 Soket.
Bütçe nedir işlemci için?
Anakartım Gigabyte B760 Aorus Elite AX LGA 1700 DDR5 anakart olacak
Yurt dışı alacağım ve bütçem i5 13600kf için yetiyorİşlemci için Intel almanız gerekecek LGA 1700 Soket.
R5 alırsam anakartı değiştiricemİşlemci için Intel almanız gerekecek LGA 1700 Soket.
Gelecek olarak hiçbir şey vaat etmeyen bir sokete yatirim yapmak bence mantikli degil. Kaldi ki 7600X kotu bir islemci degil zaten. 4 yil sokete destek verilecegini varsayarsak ileride Ryzen 9000 ailesinden bir islemciye sadece BIOS guncelleyerek upgrade yapabilirsiniz. Bu senaryo tabii ki ileride islemci guncellerim diyorsaniz gecerli. Bilgisayari aldiktan sonra 5-6 yil ellemem sonra komple guncellerim diyorsaniz 13600KF tarafina gidebilirsiniz.
R5 alırsam anakartı değiştireceğim
R5 alırsam anakartı değiştiricem
Sizin dediğinizde çok mantıklı bende öyle düşünüyordum. Zaten çok bir FPS farkı yaratmayacak ama olsun benim için önemli olan FPS değerini yıllarca koruyabilmesi.
O yüzden yazmadım Ryzen 5 7600X önermiyorum zaten.
Nisan 2023'ten beri kullanıyorum i5 13600KF işlemcisini.
Genelde oyun ve render amaçlı kullanıyorum ve 14 çekirdek olması çok fark ettiriyor.
Ancak kaliteli 360'lık sıvı soğutucuyla kullanmanız daha verimli olur haliyle çok güçlü bir işlemci i5 13600KF.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.