i5 14400F RTX 4060 sistem alınır mı?

durmuş serin

Femtopat
Daha fazla  
Bu hazır sistemi almayı düşünüyorum. Özelleştirme kısmından da RAM olarak Corsair 32 GB (2x16 GB) 6000MHz olanı, SSD olarak Lexar NM790 1TB olanı seçeceğim. Şu anki bilgisayarımda 1TB hard disk var onu da takacağım. Monitörüm zaten var, ASUS TUF Gaming VG249QL3a 180Hz 24inçlik modeli var. Sizce fiyata değer mi ve GTA6 çıktığında 1080p yüksek ya da orta ayarlarda oynatabilir mi? Bu arada işlemciyi biraz araştırdım sanırım stok fan yetersiz geliyormuş bu hazır sistemde de stok fandan hallica bir fan var sanırım, sıvı soğutma da benim bütçemi çok aşar. Kule tipi güzel ve yeterli olacak bir fan önerebilir misiniz? Bir de bu işlemci daha yüksek GHz'leri destekliyor olarak belirtiliyor ama izlediğim her test videosunda 4093 GHz'yi geçemiyor, bu bir sorun oluşturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçenizi bilmiyorum bu sistemede biraz bakın.

bütçe olarak 30-35bin arası bakıyorum sadece kasa olarak. amd karttansa nvidia kart tercih etmek istiyorum. bu yüzden 4060 hem performans hem de teknolojileri olarak bir nebze daha yeni bir kart olduğu için tercihimdir.

4060 iyi bir kart değil.
aslında sistemi ddr4 e düşürürsem çok daha iyi kartlı sistemler kurulabiliyor ama geleceğe yönelik olması için ddr5 kurmak istiyorum. bu yüzden bütçemi de aşmayacak şekilde hem de yeni nesil sayılabilicek bir kart olarak görüyorum. zaten her oyunu en yüksek ayarlarda oynatmasını da beklemiyorum. 1080p orta ayarlarda akıcı oynatması yeterli benim için.

Arkadaş mis gibi DDR5 sistem atmış zaten. Daha iyisi varken neden kötüsünü alasınız?

Bir şey beklemeseniz bile paraya yazık günah. Ayrıca yüksek ayarlardan neden mahrum kalasın ki neden olmasın yani?

Sorun bütçeniz varken neden daha iyisini almayasasınız. İsterseniz toplama amd işlemcili sistem atalım 7700 xt li.

Arkadaş mis gibi DDR5 sistem atmış zaten. Daha iyisi varken neden kötüsünü alasınız?

Bir şey beklemeseniz bile paraya yazık günah. Ayrıca yüksek ayarlardan neden mahrum kalasın ki neden olmasın yani?
bütçem zaten 30-35k arası. arkadaşın attığı sisteme ek olarak benim attığım sistemdeki özelleştirmeleri yapsam, yani RAM 32 ye, ssd yi ise 1tb ye çıkarttsam fiyatı 35k oluyor yani bütçemin çok da üzerinde değil. ben bu bilgisayarla birlikte 1 tane de ikinci monitör alıcağım. bu kart 1080p oyunculuk için değil mi, yoksa 2k bi monitör alıp 2k ya zorlasam sıkıntı çıkartır mı?

Sorun bütçeniz varken neden daha iyisini almayasasınız. İsterseniz toplama amd işlemcili sistem atalım 7700 xt li.
attığınız sisteme bakacağım, kafam oraya daha çok yattı şuanda. bir sorum olucak, sanırım bu işlemci direkt stok fanla geliyor. i-5 1440f deki gibi çok ısınma sorunu olur mu yoksa stok fan yeterli olur mu?

RAM 32 yapmana hiç gerek yok ama istersen yap sen bilirsin. SSD 1TB yapabilirsin ve o sistem 2K sistemi. Hakkı 2K yani, 2K bir monitör alırsan senin için çok daha iyi olur. Arkadaşımda aynı karttan kullanıyor ve her oyunu 1440p full ayarlarda oynuyor.

Bu arada Intel işlemci bilgim pek yok ama kule tipi bir fan alırsan daha iyi olur. Ayrı olarak satın alabilirsin mesela 32 RAM almak yerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…