i5 14400F RTX 5060 sistem alınır mı?

Sistem olarak bunu alın.
çok teşekkür ederim. konunun genelinde amd ekran kartı ve işlemci ağırlıklı bir öneri var bunun temel sebebi nedir? çok fark edecek midir, yoksa minor farklar mı bunlar? ekran başında fark bariz mi yoksa uzun vadeli mi öneri yapıyorsunuz?

2k gaming istiyorsan şölede yapabilirsin.
peki 2k da düşen fps oynayışı etkileyen bir düşme mi, akışta bir fark olur mu? nasıl düşünmek lazım burada?

Çok teşekkür ederim. Konunun genelinde AMD ekran kartı ve işlemci ağırlıklı bir öneri var bunun temel sebebi nedir? Çok fark edecek midir, yoksa minor farklar mı bunlar? Ekran başında fark bariz mi yoksa uzun vadeli mi öneri yapıyorsunuz?

Peki 2K da düşen FPS oynayışı etkileyen bir düşme mi, akışta bir fark olur mu? Nasıl düşünmek lazım burada?

Hocam 2K da görüntü kalitesi bayağı iyi. FPS'te 1080P'ye göre düşecek tabii ki. Eğer ki FPS oyunları daha çok oynayacaksanız hikaye yok oynamam derseniz 1080p monitör öneririm. Yoksa hem FPS hem AAA oyunları oynayacagım diyorsan 2K monitöre yönelmeni öneririm.

Hocam 2K da görüntü kalitesi bayağı iyi. FPS'te 1080P'ye göre düşecek tabii ki. Eğer ki FPS oyunları daha çok oynayacaksanız hikaye yok oynamam derseniz 1080p monitör öneririm. Yoksa hem FPS hem AAA oyunları oynayacagım diyorsan 2K monitöre yönelmeni öneririm.
hocam ikisini de oynayacağım, 2k monitörü besler mi beslemez mi onu düşünüyordum aslında ama gördüğüm kadarıyla sıkıntı yaşatmaz gibi duruyor. çok teşekkür ederim.

Intel Core i5 14400F / MSI GeForce RTX 5060 8G Shadow 2X OC / 16 GB DDR5 / 500GB NVMe M.2 SSD

İtopya'nın karne indiriminde rastgeldiğim tavsiye sistem. Şu an fiyatı 28.999 TL, 4060 bir sistem toplamayı düşünüyorken bu fiyatlara 5060 bir sistem görünce merak ettim alınır mı diye. Ürünü özelleştirdiğimde ise (SSD 1TB, kasa MSI) 31.500e geliyor. Ne düşünüyorsunuz? Amacım yalnızca oyun oynamak. Monitör için de 1080p ve 1440P'den hangisini almalıyım bu sistem için düşünürsek? Monitörde maksimum 10.000 TL bütçem var.

Eki Görüntüle 2512258

Monitor olarak 1440p almanı oneririm. 5060 gibi guclu bir kartin 8 GB olarak alinmasini tavsiye etmiyorum. İleride 4 k monitor alirsan kart destekledigi halde sirf VRAM'den dolayi 4K'ya ulasamayacaksin ya da sinirli ulasacaksin.

Sizin yorumunuz nedir :d

Ve boylesine guclu bir sistem icin 500 GB o kadar az ki bir BF indiriyosun 100 GB zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitor olarak 1440p almanı oneririm. 5060 gibi guclu bir kartin 8 GB olarak alinmasini tavsiye etmiyorum. İleride 4 k monitor alirsan kart destekledigi halde sirf VRAM'den dolayi 4K'ya ulasamayacaksin ya da sinirli ulasacaksin.

Ve boylesine guclu bir sistem icin 500 GB o kadar az ki bir BF indiriyosun 100 GB zaten.
hocam bildiğim kadarıyla yalnızca 8 gb var zaten 5060'da. Bunun yanında 4060'lı modeliyle arasında 3k filan fark var o yüzden aslında buna bakıyorum. 4060 mı almalıyım?

entryde de yazdığım gibi kasayı ve ssdyi güncelledim. 1tblık versiyonunun fiyatını yazdım. onun haricinde öneriniz ve söylemek istediğiniz bir şey var mı hocam?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı