AjanKopke
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- 16 GB 4800MHz
- SSD veya HDD modeli
- Kioxia
- Ekran kartı
- RTX 5060 Ti 16GB
- Anakart
- H610M-H
- İşlemci
- i5 14400F
Merhaba arkadaşlar, şu sistemi 2 ay önce aldım ama hâlâ çözemediğim bir konu var ve o kadar şaşırtıcı ki aynı sorunu yaşayan ve çok benzerini yaşayan kişilerin konularına 1-2 mesaj atılmış ve daha sonra da mesaj atılmamış hiç. Sorun da şu: ben bu sistemle Fortnite, LoL, Valorant gibi oyunlarda benden daha kötü sistemi olan insanlardan bile daha düşük FPS alıyorum ve sinirimi bozuyor. Bu sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Sürücüler güncel, Windows son sürümde. 3 kere temiz format attım fakat çözülmedi. BIOS güncel, XMP açık 1. profilde, yani gittim BIOS'tan C-states’i kapattım güç tasarrufu falan yapmasın diye fakat hiçbir şekilde değişmiyor. Neden olduğu... Fortnite'ta işlemci yüzde yüz kullanımlara çıkıyor performans modunda, ekran kartı da yüzde 95 kullanımlarda. Valorant'ta %20-30 işlemci, ekran kartı da %15-20; LoL’de de benzer şekilde. Dereceler: ekran kartı bu oyunlarda 60-65 derecelerde geziyor, işlemci 45-50 derecelerde. Yani artık gerçekten kafayı yedim şu sorundan. Normalde FPS'e takmam ama normalde almam gereken FPS'leri almayınca hakkımın yenildiğini düşünüyorum. TikTok'ta gördüm, çocuk Trendyol’dan PC almış, Ryzen 5 5500 GTX 1650 kullanıyor, Poligon'da 600 FPS’leri görüyor. Ben Poligon'da 350-400 görürsem şükrediyorum.
Arkadaşlar, sanırım sorunu buldum. İşlemcinin normale göre tekli çekirdek performansı düşük. CPU-Z üzerinden benchmark yaptım ve normalde 14400F tekli çekirdek performansı 690, fakat benimki 590 çıktı. Nasıl düzelteceğim, neden kaynaklanıyor? CPU-Z Benchmark for Intel Core i5-14400F (1T) - CPU-Z VALIDATOR
Arkadaşlar, sanırım sorunu buldum. İşlemcinin normale göre tekli çekirdek performansı düşük. CPU-Z üzerinden benchmark yaptım ve normalde 14400F tekli çekirdek performansı 690, fakat benimki 590 çıktı. Nasıl düzelteceğim, neden kaynaklanıyor? CPU-Z Benchmark for Intel Core i5-14400F (1T) - CPU-Z VALIDATOR
Son düzenleyen: Moderatör: