i5-14400F sistemde RAM'ler 4800 Mhz üzerine çıkmıyor

eyupcnmrt

Kilopat
Daha fazla  
14400F ile 5600MHz RAM kullanıyorum. Anakartım 5600 MHz'i destekliyor. Başka RAM'lerle de denedim, ancak 4800 MHz üstüne hiçbir türlü çıkmıyor frekansları. XMP, EXPO ve manuel olarak denedim olmuyor. Başka RAM'lerlede denediğim için sorunun anakartta veya RAM'lerde olduğunu düşünmüyorum. İşlemcide mi sorun var? Garantiye yollamalı mıyım? Garantiye yollamadan önce uygulamam gereken başka bir yöntem önerilerinizi bekliyorum. Herkese teşekkür ederim.

14400F ile 5600MHz RAM kullanıyorum. Anakartım 5600 MHz'i destekliyor. Başka RAM'lerle de denedim, ancak 4800 MHz üstüne hiçbir türlü çıkmıyor frekansları. XMP, EXPO ve manuel olarak denedim olmuyor. Başka RAM'lerlede denediğim için sorunun anakartta veya RAM'lerde olduğunu düşünmüyorum. İşlemcide mi sorun var? Garantiye yollamalı mıyım? Garantiye yollamadan önce uygulamam gereken başka bir yöntem önerilerinizi bekliyorum. Herkese teşekkür ederim.

İşlemciniz en fazla DDR5 4800 MHz destekliyorda ondan çıkmıyor daha üste.

İşlemci Max 4800 MHz destekliyor çünkü.

İşlemciniz en fazla DDR5 4800 MHz destekliyorda ondan çıkmıyor daha üste.
hocam hortlatıyorum konuyu da başka bir şeyi ararken karşıma çıktı paylaşım, sitede resmi olarak desteklediği max hızlar yazıyor, ddr5 standartının en düşük hızı 4800 MT/s zaten.

Buna iyi bi örnek i9 14900KS ile 8 GHz+ çekirdek hızlarına da çıkılıyo ama sayfasında max boost 6.2 GHz yazıyor.
Ek olarak kendi sistemimden anlık ekran görüntüsünü de ekleyeyim.

Son olarak da, @eyupcnmrt sorunu çözebildiniz mi o tarihten bugüne kadar?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-12-02 214323.png
    Screenshot 2025-12-02 214323.png
    56,6 KB · Görüntüleme: 1

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı