i5-14400F ve RTX 4070 SUPER Sistemde LoL düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Jonas Kahnwald

Kilopat
Yer
Kaunas
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GOAT v4
Meslek
Öğrenci
Selam dostlar,

GOAT v4 sistemine sahibim, ancak LoL oynarken FPS değerlerim beklediğimden düşük çıkıyor. Normalde bu sistemin çok daha yüksek FPS vermesi gerekirken, zaman zaman 100 FPS'lere kadar düşüyor.

Sistem özelliklerim:
  • İşlemci: Intel Core i5-14400F
  • Ekran kartı: ZOTAC RTX 4070 SUPER 12GB
  • Anakart: MSI PRO B760M-P
  • RAM: Crucial (1x16) 16GB 5600MHz CL46
  • Depolama: Crucial 1TB P3 Plus NVMe M2 Gen4
  • Kasa: Thermaltake S200 TG ARGB
  • Güç kaynağı: Thermaltake 650W 80+

Bu sistemde LoL gibi hafif bir oyunda bu kadar düşük FPS almam normal mi? Aynı donanıma sahip olup daha iyi FPS değerleri alan var mı? Sorunun kaynağı ne olabilir? Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!

Selam dostlar,

GOAT v4 sistemine sahibim, ancak LoL oynarken FPS değerlerim beklediğimden düşük çıkıyor. Normalde bu sistemin çok daha yüksek FPS vermesi gerekirken, zaman zaman 100 FPS'lere kadar düşüyor.

Sistem özelliklerim:
  • İşlemci: Intel Core i5-14400F
  • Ekran kartı: ZOTAC RTX 4070 SUPER 12GB
  • Anakart: MSI PRO B760M-P
  • RAM: Crucial (1x16) 16GB 5600MHz CL46
  • Depolama: Crucial 1TB P3 Plus NVMe M2 Gen4
  • Kasa: Thermaltake S200 TG ARGB
  • Güç kaynağı: Thermaltake 650W 80+

Bu sistemde LoL gibi hafif bir oyunda bu kadar düşük FPS almam normal mi? Aynı donanıma sahip olup daha iyi FPS değerleri alan var mı? Sorunun kaynağı ne olabilir? Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler!
Benzer sorun bende de var, sistemle değil oyunla alakalı bence. Çoğunlukla 2k çözünürlükte yüksek ayarlarda 150-200 FPS akarken bazen 100 FPS veya droplu bir oyun oluveriyor.

Benzer sorun bende de var, sistemle değil oyunla alakalı bence. Çoğunlukla 2k çözünürlükte yüksek ayarlarda 150-200 FPS akarken bazen 100 FPS veya droplu bir oyun oluveriyor.
monitörüm 1080 p 144 hz ama bu kadar güçlü bir sistemle 100 fps çok komik bir rakam değil mi?

valorantta da aynı. Büyük oyunlarda da yaşıyorum fps drop vs.
O zaman bir yerde sorun aramak gerekir. Öncelikle 16GB tek kanal RAM göze çarpıyor, ardından sistem sıcaklıklarını kontrol etmeniz lazım. Ayrıca şimdi fark ettim işlemci ve ekran kartı kombinasyonunuz darboğaz yaşatmaya müsait, heleki oyunun yanında Discord, tarayıcı vb. açıksa kesinlikle darboğaz sorunu yaşarsınız. MSI afterburner ile tüm çekirdeklerin izlemesini açıp izleme sıklığını 100ms'e indirin, arada %70-80 seviyesini geçen çekirdekler varsa ve bu esnada ekran kartı kullanım yüzdeniz düşüyorsa darboğaz yiyorsunuz demektir.

O zaman bir yerde sorun aramak gerekir. Öncelikle 16GB tek kanal RAM göze çarpıyor, ardından sistem sıcaklıklarını kontrol etmeniz lazım. Ayrıca şimdi fark ettim işlemci ve ekran kartı kombinasyonunuz darboğaz yaşatmaya müsait, heleki oyunun yanında Discord, tarayıcı vb. açıksa kesinlikle darboğaz sorunu yaşarsınız. MSI afterburner ile tüm çekirdeklerin izlemesini açıp izleme sıklığını 100ms'e indirin, arada %70-80 seviyesini geçen çekirdekler varsa ve bu esnada ekran kartı kullanım yüzdeniz düşüyorsa darboğaz yiyorsunuz demektir.
Bu msi afterburnerda ben bir şeyi eksik yapıyorum izleme seçeneklerinin ayarı tam olarak nasıl yapılmalı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı