i5 14600K işlemciyi stok fan ile kullanmak problem oluşturur mu?

Kambala06

Centipat
Daha fazla  
Stok fanla kullanacağım 1 2 ay kadar işlemciyi bir sorun teşkil eder mi? Çok yüksek kalite oyunlar oynamıyorum. Bannerlord CS2 Total War oyunları falan sisteme herhangi bir zararı olur mu?

Stok fanla kullanacağım 1 2 ay kadar işlemciyi bir sorun teşkil eder mi? Çok yüksek kalite oyunlar oynamıyorum. Bannerlord CS2 Total War oyunları falan sisteme herhangi bir zararı olur mu?

Turbo'yu kesinlikle kapat. Turbo açıkken stok fanın o işlemciyi tutması imkansıza yakın. 100 dereceye ulaşıp thermal throttle yapar.

Bir zararı olmaz, kullanabilirsin en fazla sıcaklıktan dolayı thermal throttle yaşanır, BIOS'tan Turbo Boost'u kapatırsın ve Z serisi bir anakartın varsa undervolt da yaparsın, birkaç ay bu şekilde idare edebilirsin.

12400F in stok soğutucusunu kullanacağım aynı soket olduğu için.
Oyun oynarken yeter, yetmezse BIOS'dan ayar çeker yettirirsin. Dene, çok ısınırsa konu aç, yardımcı olurlar. Güç limiti, voltaj düşürme, frekans kısma vs. bakılır.

Oyun oynarken yeter, yetmezse BIOS'tan ayar çeker yettirirsin. Dene, çok ısınırsa konu aç, yardımcı olurlar. Güç limiti, voltaj düşürme, frekans kısma vs. bakılır.

Peki.

Oyun oynarken yeter, yetmezse BIOS'tan ayar çeker yettirirsin. Dene, çok ısınırsa konu aç, yardımcı olurlar. Güç limiti, voltaj düşürme, frekans kısma vs. bakılır.

Thermal throttle olayı olursa sisteme veya işlemciye zarar verir mi?

PC'yi açtım şimdi ama 12400F daha iyi performans veriyordu sanki BIOS güncellemesi yapmadığım için mi acaba ya da işlemci frekans mı kısıyor anlamadım MSI B760MP anakartım var bu işlemciyi besler diye biliyorum nasıl anlarım frekans kıstığını?

Peki.

PC'yi açtım şimdi ama 12400F daha iyi performans veriyordu sanki BIOS güncellemesi yapmadığım için mi acaba ya da işlemci frekans mı kısıyor anlamadım MSI B760MP anakartım var bu işlemciyi besler diye biliyorum nasıl anlarım frekans kıstığını?

@Ali Ataberk @GFYT Normal bir durum mu yoksa kasaya su girmesinden midir? Ona göre garantiye vereceğim veya soğutucu alacağım?

Son düzenleme:

Thermal throttle zaten işlemci zarar görmesin diye olan bir şey, 95 derecenin üstüne çıktığında GHz düşürüyor

Cinebench R23 ve HWMonitor'u indir.

İlk olarak, Cinebench R23 ile işlemcini stres testine tabi tut. Test sırasında HWMonitor ekranının işlemci kısmının ekran görüntüsünü buraya paylaşabilirsen termal kısma yapıp yapmadığını görebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı