Stok fanla kullanacağım 1 2 ay kadar işlemciyi bir sorun teşkil eder mi? Çok yüksek kalite oyunlar oynamıyorum. Bannerlord CS2 Total War oyunları falan sisteme herhangi bir zararı olur mu?
12400f in stok soğutucusunu kullanıcam aynı soket olduğu için14600K'dan stok soğutucu çıktığını sanmıyorum.
Oyun oynarken yeter, yetmezse BIOS'dan ayar çeker yettirirsin. Dene, çok ısınırsa konu aç, yardımcı olurlar. Güç limiti, voltaj düşürme, frekans kısma vs. bakılır.12400F in stok soğutucusunu kullanacağım aynı soket olduğu için.
Oyun oynarken yeter, yetmezse BIOS'tan ayar çeker yettirirsin. Dene, çok ısınırsa konu aç, yardımcı olurlar. Güç limiti, voltaj düşürme, frekans kısma vs. bakılır.
Oyun oynarken yeter, yetmezse BIOS'tan ayar çeker yettirirsin. Dene, çok ısınırsa konu aç, yardımcı olurlar. Güç limiti, voltaj düşürme, frekans kısma vs. bakılır.
Peki.
Thermal throttle olayı olursa sisteme veya işlemciye zarar verir mi?
PC'yi açtım şimdi ama 12400F daha iyi performans veriyordu sanki BIOS güncellemesi yapmadığım için mi acaba ya da işlemci frekans mı kısıyor anlamadım MSI B760MP anakartım var bu işlemciyi besler diye biliyorum nasıl anlarım frekans kıstığını?
Thermal throttle olayı olursa sisteme veya işlemciye zarar verir mi?
PC'yi açtım şimdi ama 12400F daha iyi performans veriyordu sanki BIOS güncellemesi yapmadığım için mi acaba ya da işlemci frekans mı kısıyor anlamadım MSI B760MP anakartım var bu işlemciyi besler diye biliyorum nasıl anlarım frekans kıstığını?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.