i5 14600K vs 7700X

Kaan1980

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda bir arkadaşım Vatan indirimiyle MSI B650M Gaming Plus anakartı 7.000 TL'ye aldı. Fakat AMD tarafında sistem toplamaya yönelince bazı fiyatlar bizi tekrar düşündürdü çünkü şöyle ki.

• Anakart: 7.000 TL.
  • RAM: Yaklaşık 5.500 TL 16x2 32 GB.
  • İşlemci: Ryzen 5 7600 / 7700 serisi için 9.500 TL civarı.

Toplamda sadece 3 parça için 20.000 TL'ye yaklaşan bir maliyet ortaya çıkıyor. Özellikle CS2 gibi bir oyunda stabil 400 FPS hedefimiz varken bu bütçeyle AMD tarafı biraz agresif kalıyor gibi geldi.

Alternatif olarak Intel i5-14600K sadece 8.000 TL civarında. Hem fiyatı daha uygun, hem de performans olarak CS2 gibi işlemciye dayalı oyunlarda iyi sonuçlar veriyor fakat YouTube gibi platformlarda oyun testleri konusunda aşırı saçma bir fark var benim bundan önceki sistemimde oyun testinde 500 FPS alınıyorken ben 240 alıyordum ve bu sorunu yaşayan yüzlerce kişi vardı benimle alakası yok yani sorunun.

Sizce bu senaryoda;

AM5 platformuna geçip ileriyi mi düşünmeli?

Yoksa i5-14600K gibi güçlü bir işlemciyle daha düşük maliyetli ve yüksek FPS'li bir sistem mi kurmalı?

Yorumlarınızı ve tecrübelerinizi merak ediyorum.

Not: Yakın zamanda bu konuyla alakalı bir yazı oluşturduğumuzun farkındayım fakat güncel olarak indirim kovalamak maksadıyla bir süre beklemiştik vatan indirimleri de bu konunun tekrar açılmasına sebebiyet verdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı