i5-14600KF için CPU frame almaya gerek var mı?

Unstated

Decapat
Yer
Wangdue Phodrang, Bhutan
RAM
G.Skill DDR5 6800MHz 2x16 GB
Anakart
MSI B760M Gaming Plus Wi-Fi
Merhaba elimde i5 14600KF var ve biraz ısınıyor şu anda kullanmış olduğum kule tipi soğutucu bayağı bir eski yeni bir soğutucu alacağım yanında CPU frame almama gerek var mıdır bir de soğutucu olarak Thermalright burst Assassin 120 almayı düşünüyorum bu işlemciyi yeterince soğutur mu?

Macun çok önemli olduğunu anladım. INTEL 12900K işlemciyi Intel fail safe modunda overclock yapıyorum. 4 GHz X40 çarpan ve otomatik çekirdek voltajında. Mükemmel performans veriyor. Ama 78 Derece'de kalıyor. Radyatör tam devir döndüğü için buz gibi. Radyatörün sıcak üflemesi gerekiyor ve derecenin düşmesi gerekiyor. Macunum Power Boost TG5120 1W termal iletkenliği varmış. 20 gram macunu 220 TL'ye almıştım. 1-2 gram ve 11W değerli macunlar 450 TL. Sıradaki işlemim termal macun almak. Overclock yapacaksanız macun önemli.

Dosya Ekleri

• IMG_20241101_001621.jpg
    IMG_20241101_001621.jpg
    370,2 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_20241101_001713.jpg
    IMG_20241101_001713.jpg
    319,2 KB · Görüntüleme: 22
Macun çok önemli olduğunu anladım. Intel 12900K işlemciyi Intel fail safe modunda overclock yapıyorum. 4 GHz X40 çarpan ve otomatik çekirdek voltajında. Mükemmel performans veriyor. Ama 78 Derece'de kalıyor. Radyatör tam devir döndüğü için buz gibi. Radyatörün sıcak üflemesi gerekiyor ve derecenin düşmesi gerekiyor. Macunum Power Boost TG5120 1W termal iletkenliği varmış. 20 gram macunu 220 TL'ye almıştım. 1-2 gram ve 11W değerli macunlar 450 TL. Sıradaki işlemim termal macun almak. Overclock yapacaksanız macun önemli.

Bende dediğim gibi Thermalright alacağım ve yanında TF7 termal macun veriyor bildiğim kadarıyla gayet iyi bir macun. Ama asıl öğrenmek istediğim CPU frame almama gerek var mı fiyat 400TL.

Bende dediğim gibi Thermalright alacağım ve yanında TF7 termal macun veriyor bildiğim kadarıyla gayet iyi bir macun. Ama asıl öğrenmek istediğim CPU frame almama gerek var mı fiyat 400TL.
CPU Frame süs gibi görünüyor, bir işe yarıyorsa anakart üreticileri niye koymuyor ki. RAM'lere çarpmayacak şekilde büyük soğutucu almanızı öneririm. Thermalright burst Assassin 120 ince gördüm.

CPU frame süs gibi görünüyor, bir işe yarıyorsa anakart üreticileri niye koymuyor ki. RAM'lere çarpmayacak şekilde büyük soğutucu almanızı öneririm. Thermalright burst Assassin 120 ince gördüm.

Thermalright Peerless Assassin 120 düşümdüm 2 radyatörlü ama kasaya sığar mı RAM'lere çarparmı emin olamadım bu da çok büyük kalıyor.

Thermalright Peerless Assassin 120 ters dönebiliyor ise ram tarafında fan olmayacak şekilde belki takılır. Yani ortasında ve egzos fanı tarafında olacak. Fanları ters takarsınız.

(i5-14600KF için) tüm işlemciler hepsi 90 derecelere çıkabilir. Hepimiz hız istiyoruz, görsel olarak hoşuma gideni alıyorum. Güven vereni. Mesela Thermalright Peerless Assassin 120 fanlar çengel ile bağlı. O çengel atarsa plastik eskimesiyle bile atabilir. Hele bilgisayar çalışırken atarsa kısa devre yapar ekran kartını. RAM'lere çarpmayacak 2 fanlı araştırın derim. Bizim TR deki web sitelerinde soğutucunun boyut yazmıyor olabilir. Firmanın sitesinden bakarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı