I5 14600KF+RTX 4060 vs i5 14400F+RTX 4060 Ti

4060'in bu kadar tercih edilmesi F/P acisindan mantikli oldugunu ortaya seriyor zaten. "Pahaliysa iyi ucuzsa cop" gibi mantiksiz bir alginiz var sanki?

Şurdan itibaren haksızsın zaten.
Kartın F/P diyorsun, 35K'da ne gibi bir F/P özelliği var saysana bana.
4060 Ti bile değil 4060 diyorsun.
Attığın öneri berbat.
Hem daha pahalı hem daha fazla güç tüketimi var diyorsun, neden acaba? 2 katı daha güçlü olduğu için olabilir mi?
Hayır o kadar saçma gereksiz şeyler diyorsun ki,

GPU kasmak zorunda degiliz.

Çok haklısın, o yüzden 4060 almamalıyız değil mi?

Bütçeyi doğru dağıtmaktan bahsedip 4060'a 14600KF takıyorsun, bana cahil damgası atmayı bırak artık, kategoride 23 katı mesajım var madem cahilim tek tek konularıma bakıp kötü yanları söyle bekliyorum.

1741876771174.png

Butceyi donanimlarin dengesine gore kullanirsin kardesim, sirf butceyi doldurmak hedef degildir hic bir zaman. 4060 FHD icin yetip de artiyor, niye gereksiz yere daha pahali bir kart onerelim? Eger tum butce GPU'ya yigilacaksa tamam, islemciyi de dusuk tutun hatta. Ama kalkip da 14600KF + 4060 gibi son derece DENGELI bir sistemi kotulemek de sacmalik. Butceyi adam akilli dogru bir sekilde dagitmak gerekir, sirf 35k var diye gereksiz yere GPU kasmak zorunda degiliz.
Ben diyecegimi dedim.

Cidden 600 TL'yi mi attın? Soğutucudan kısarız, kuponlar ile daha ucuza getirip 35k yaparız, ortada savunabileceğin sistem yok sadece kartı savunuyorsun, sistem topla görelim.

Zaten konu sahibi 600TL çıkmaz gibi bir şey de demedi. Arkadaş konuyu okusaydı anlayabilirdi :D

Zaten konu sahibi 600TL çıkmaz gibi bir şey de demedi. Arkadaş konuyu okusaydı anlayabilirdi :D

Konu sahibi hiçbir şey demedi, ona rağmen hem sistem istemedi diyor hem 600 TL çıkmaz gibi bir şey de demedi, kafasına göre haklı çıkmaya çalışıyor.

Şurdan itibaren haksızsın zaten.
Kartın F/P diyorsun, 35K'da ne gibi bir F/P özelliği var saysana bana.
4060 Ti bile değil 4060 diyorsun.
Attığın öneri berbat.
Hem daha pahalı hem daha fazla güç tüketimi var diyorsun, neden acaba? 2 katı daha güçlü olduğu için olabilir mi?
Hayır o kadar saçma gereksiz şeyler diyorsun ki,
Saydim da okumadin herhalde. 2 kati daha guclu oldugu icin 2 kat daha fazla guc tuketiyor evet, faturaya yansiyinca da hissettirir zaten :).
Çok haklısın, o yüzden 4060 almamalıyız değil mi?

Bütçeyi doğru dağıtmaktan bahsedip 4060'a 14600KF takıyorsun, bana cahil damgası atmayı bırak artık, kategoride 23 katı mesajım var madem cahilim tek tek konularıma bakıp kötü yanları söyle bekliyorum.
GPU'ya kasmak ne demek anlayamayacak kadar da degilsindir herhalde. Ayrica 4060 ile 14600KF FHD icin gayet dengeli.

Saydim da okumadin herhalde. 2 kati daha guclu oldugu icin 2 kat daha fazla guc tuketiyor evet, faturaya yansiyinca da hissettirir zaten :).

GPU'ya kasmak ne demek anlayamayacak kadar da degilsindir herhalde. Ayrica 4060 ile 14600KF FHD icin gayet dengeli.
O işlemci o ekran kartından 5 tane besler, dengeli diyorsun hala.
Kart 24 saat yükte mi bekliyor? en fazla 10-15 TL yansıyacak, bahaneler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı