i5 14600KF sistem 80 90 derecede çalışıyor

TurKLoJeN

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce İncehesap'tan hazır bir sistem satın aldım. İlk 1.5 ay boyunca sorunsuz kullandım fakat 4-5 gün önce Spider-Man 2 oyununu yüklediğimde takılmalar yaşamaya başladım. Diğer oyunlarda herhangi bir sorun yoktu. Grafik ayarları ve dosyaları üzerinde yaptığım değişikliklerle takılma sorununu çözdüm ancak bu sefer de 10-15 dakika oynadıktan sonra bilgisayarım sanki elektrik kesilmiş gibi kapanmaya başladı. Bu durum sık sık tekrar etmeye ve sorun yaşamadığım diğer oyunlarda da kapanmalara neden olmaya başladı.
Ayrıca, işlemcim yük altındayken 80-90 derecelerde çalışıyor. Çevremdeki kişilere sorduğumda 70 derecelerde olması gerektiğini belirtiyorlar. Boşta ise 45 derecede çalışıyor, normalde 30 derecelerde olması gerektiği söyleniyor. Sistem bilgilerim aşağıda mevcut. Bu hataların neden kaynaklandığı konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG-20250609-WA0009.jpg
    IMG-20250609-WA0009.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 23
Hocam sıvı soğutucu montajında hata var gibi. Çıkarıp tekrar takmayı deneyin ilk önce. Ayrıca kasa da akvaryum kasa, o da hava akışını etkiliyordur ama yine de sıcaklıklar çok yüksek sıvı soğutma olmasına rağmen.

Hocam sıvı soğutucu montajında hata var gibi. Çıkarıp tekrar takmayı deneyin ilk önce. Ayrıca kasa da akvaryum kasa, o da hava akışını etkiliyordur ama yine de sıcaklıklar çok yüksek sıvı soğutma olmasına rağmen.
Hocam ben montajlı aldıydım pek anlamıyorum montaj sök taktan hava akışı konusunda 4 hava fanı da var ve kasanın üst kısmından sıcak havayı atıyor

Hocam ben montajlı aldıydım pek anlamıyorum montaj sök taktan hava akışı konusunda 4 hava fanı da var ve kasanın üst kısmından sıcak havayı atıyor

Hocam çok büyük ihtimalle sıvı soğutmanın hatalı montajından kaynaklı. Tekrar söküp takmanız çözecektir diye düşünüyorum. Ya da sıvı soğutma arızalı bu daha olası geldi şimdi. İşlemcinizi herhangi bir soğutucu olmadan çalışıyor gibi gözüküyor çünkü. Dediğim gibi internetten biraz araştırın çok zor değildir, söküp tekrardan takın. Yine aynı şekilde ısı yüksekse ve takılı ikenle aynıysa sıvı soğutucuyu garantiye yollayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı