i5 2320 GTX 970 sistem darboğaz yapar mı?

Samed123

Hectopat
Arkadaşlar sistemim çok kötü kendi bütçeme göre sırasıyla sistem toplamaya çalışacağım.
Şu anki sistemim;
İşlemci: i5 2320.
Ekran kartı: Turbox R7 240.
Anakart: H61.
RAM: 8 GB DDR3.
Arkadaşlar öncelikle ben Kayseri'de elden ASUS STRIX GTX 970 veya ASUS GTX 1050 Ti alacaktım. Biraz araştırdım hem 970 daha iyi hem de ucuzdu eski model ama işimi görürdü. RX 580 alacaktım normal de ama darboğaz olur dediler. 970 de olur mu bilmiyorum.
Sizce ne yapayım?
Not: Bilgisayara öyle bir anda para baymak istemiyorum 2K ya yakın param var, 1920 cozunurluk dusuk ayarlarda tum oyunlari oynatsin yeter benim icin.

Arkadaşlar sistemim çok kötü kendi bütçeme göre sırasıyla sistem toplamaya çalışacağım.
Şu anki sistemim;
İşlemci: i5 2320.
Ekran kartı: Turbox R7 240.
Anakart: H61.
RAM: 8 GB DDR3.
Arkadaşlar öncelikle ben Kayseri'de elden ASUS STRIX GTX 970 veya ASUS GTX 1050 Ti alacaktım. Biraz araştırdım hem 970 daha iyi hem de ucuzdu eski model ama işimi görürdü. RX 580 alacaktım normal de ama darboğaz olur dediler. 970 de olur mu bilmiyorum.
Sizce ne yapayım?
Not: Bilgisayara öyle bir anda para baymak istemiyorum 2K ya yakın param var, 1920 cozunurluk dusuk ayarlarda tum oyunlari oynatsin yeter benim icin.

Hocam sistemim 8 GB DDR3 GTX 1050 ve i3 2123 var yani seninkiyle neredeyse aynı sistem. Sistemimi 7 senedir kullanıyorum yani ne alırsanız kart olarak benimkine benzer performans alacaksınız.
Sorularınıza cevap vereyim
1- 970 1050 Ti her türlü darboğaz yapacak
2- iki kart da 1050'den az da olsa üstün ben bu sistemle 2018 oyunları (optimizasyon çok önemli tabii ki) medium 2015 öncesini ise high/ultra da oynadım. Not: Bu yazdığım oyunlar Single Player. Multi Player oyunlar içinse direkt isim vereyim. Valorant: Darboğazdan drop yesem de 50-80 bandında FPS alıyordum genel olarak (tabii ki map değişiklik gösterir.) CS:GO 80-120 FPS (CS 2'yi inceleme fırsatı bulamadım.) DotA 2 League of Legends hiç oynamadım ama sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Sormak istediğin soru varsa daha fazla yazın.

Biraz biriktirip i7-3770K geçiş yapıp GTX 1060-1070e veya daha alt karta geçiş yaparsanız daha iyi olacaktır.
Dediğiniz işlemci benim ekran kartıma uyumlu mudur?
Hocam sistemim 8 GB DDR3 GTX 1050 ve i3 2123 var yani seninkiyle neredeyse aynı sistem. Sistemimi 7 senedir kullanıyorum yani ne alırsanız kart olarak benimkine benzer performans alacaksınız.
Sorularınıza cevap vereyim
1- 970 1050 Ti her türlü darboğaz yapacak
2- iki kart da 1050'den az da olsa üstün ben bu sistemle 2018 oyunları (optimizasyon çok önemli tabii ki) medium 2015 öncesini ise high/ultra da oynadım. Not: Bu yazdığım oyunlar Single Player. Multi Player oyunlar içinse direkt isim vereyim. Valorant: Darboğazdan drop yesem de 50-80 bandında FPS alıyordum genel olarak (tabii ki map değişiklik gösterir.) CS:GO 80-120 FPS (CS 2'yi inceleme fırsatı bulamadım.) DotA 2 League of Legends hiç oynamadım ama sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Sormak istediğin soru varsa daha fazla yazın.
Hocam benim istediğim kartımı yükselterek low ayarlarda oynuyorsam mediuma çekmek istiyorum. Bu oyunlar arkadasimla oynadigim gta5,theforest,battlefield1 Online oyunlarda zaten ayarlarim dusukde oynuyorum hep

Dediğiniz işlemci benim ekran kartıma uyumlu mudur?

Hocam benim istediğim kartımı yükselterek Low ayarlarda oynuyorsam mediuma çekmek istiyorum. Bu oyunlar arkadasimla oynadigim GTA 5, The Forest, Battlefield1 Online oyunlarda zaten ayarlarim dusukde oynuyorum hep.

Hocam GTA 5 multiplayer medium da 50 80 arası alıyorum The Forest ayarlar sanırım mediumdaydi 70 civarı FPS aldığımı hatırlıyorum. Battlefield 1 de ise çok drop oluyor medium 40 50 gibi yükselttikce 40 küsur ama drop azalıyor (muhtemelen en ağır drop yediğim oyunlardan biriydi bu.) Kısacası eğer bu değerlerin bir tık üstü tatmin ederse ekran kartı alın ama tavsiyemi sorarsanız işlemciyi ve ekran kartını aynı anda yükseltmeniz olacaktır.

Hocam GTA 5 multiplayer medium da 50 80 arası alıyorum The Forest ayarlar sanırım mediumdaydi 70 civarı FPS aldığımı hatırlıyorum. Battlefield 1 de ise çok drop oluyor medium 40 50 gibi yükselttikce 40 küsur ama drop azalıyor (muhtemelen en ağır drop yediğim oyunlardan biriydi bu.) Kısacası eğer bu değerlerin bir tık üstü tatmin ederse ekran kartı alın ama tavsiyemi sorarsanız işlemciyi ve ekran kartını aynı anda yükseltmeniz olacaktır.
Ben biraz daha araştırdım i7 3770 işlemci sıfır internette 2000tl olduğunu gördüm ve yanına rx570 almayı düşünüyorum oda 2. Elleri 4 gb 1500 8gb 2000 di anakart degismeye gerek kalmadı ve işlemcinin besliyebildiğini gordüm şuanki param 2k birisini değiştirebilecem diğerinide 15 tatilde yapabilecem.

Ben biraz daha araştırdım i7 3770 işlemci sıfır internette 2000TL olduğunu gördüm ve yanına RX570 almayı düşünüyorum oda 2. Elleri 4 GB 1500 8 GB 2000'di anakart degismeye gerek kalmadı ve işlemcinin besliyebildiğini gordüm şu anki param 2K birisini değiştirebileceğim diğerini de 15 tatilde yapabileceğim.

i7 3770K geçerseniz çok daha uzun ömürlü olur, yanına da RX 570-580 veya GTX 1060-1070 alırsanız tadından yenmez.

Ben biraz daha araştırdım i7 3770 işlemci sıfır internette 2000TL olduğunu gördüm ve yanına RX570 almayı düşünüyorum oda 2. elleri 4 GB 1500 8 GB 2000'di anakart degismeye gerek kalmadı ve işlemcinin besliyebildiğini gordüm şu anki param 2K birisini değiştirebileceğim diğerini de 15 tatilde yapabileceğim.

Çok daha memnun olacağınıza eminim. İsterseniz i7 3770 ikinci el çok daha uyguna bulunur zaten işlemcinin sıfırı yok ikinci eli satıyorlar aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı