i5 2400 8 GB ve GTX 1070 Ti sisteme yükseltme önerisi

Soketi LGA 1155 olduğu için Max Intel Core i7 3770 destekliyor hocam.

Bütçe önemli değil ama aşırı performans gerektiren oyun oynamıyorum. Bu yüzden çoğu arkadaşın dediği gibi ilk olarak işlemciye yöneleceğim. Sokette 1155 desteklediğine göre bana i7 3770 almak kaldı.

Soket uygun değil hocam.
Anakartı değiştirmeyecekseniz evet uygun değil fakat attığım anakart i5 10400F için uygun.

Bütçe önemli değil ama aşırı performans gerektiren oyun oynamıyorum. Bu yüzden çoğu arkadaşın dediği gibi ilk olarak işlemciye yöneleceğim. Sokette 1155 desteklediğine göre bana i7 3770 almak kaldı.

O işlemci de ölü, DDR3 kullandığın için RAM'lerin de çok yavaş.

Artık ikinci el mi istersin yoksa sıfır mı tercihine kalmış şöyle kafadan 5 bin TL'yi gözden çıkarmalısın o sistemi adam edip uzun yıllar rahatça kullanabilmek için.

Hocam eğer arkadaşın dediği gibi adam edip 3-4 yıl kullanmak istiyorsanız 4.000 TL falan masraf edeceksiniz.

Hocam 8 GB daha ekleyin.

O işlemci de ölü, DDR3 kullandığın için RAM'lerin de çok yavaş.

Artık ikinci el mi istersin yoksa sıfır mı tercihine kalmış şöyle kafadan 5 bin TL'yi gözden çıkarmalısın o sistemi adam edip uzun yıllar rahatça kullanabilmek için.

Anakartı değiştirmeyecekseniz evet uygun değil fakat attığım anakart i5 10400F için uygun.

Arkadaşlar öncelikle bu kadar kısa sürede fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bu bilgisayarı 2018'den beri aynı parçalarla kullanıyorum (ekran kartı hariç ). Dediğim gibi Valorant'ta 120-140 FPS zaten alıyorum ama tam tabirle "yağ gibi" oynamak için başka neler yapabilirim diye düşünüyordum ve bana genellikle işlemci yükseltilmesi fikrini sundunuz. Amacım son çıkan oyunları oynamak değil sadece oynadığım oyunların akıcılığını biraz da olsa yükseltmekti. Tekrardan fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim benim için çok değerliydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı